Övrigt

Frågor

Hej jag har haft problem med foten snart 5 år jag får ont i fotvalvet när jag springer och om jag är ute går. Jag har fot inlägg men det hjälper inte, har ändrat fotinlägget på Gå & Löpkliniken minst 5 gånger nu har jag tröttnat.
Hej! För ca en vecka sedan, eller två, fick jag lite ont i senorna/musklerna på knäts baksida. Sedan dess har det spridit sig en avdomningskänsla upp mot framsidan och baksidan låret.
Hej! Jag är en 18-årig hårdtränande orienterare och springer därför mycket i skog och obanad terräng.
Hej!
Jag har under en längre tid styrketränat. Det senaste året har jag haft lite ont i armbågarna, lederna tror jag. Inte under träning utan efteråt. Dessutom kan de ibland låsa sig.
Hej, ursäkta men jag ber att få påpeka att 'sig' inte stavas som du har gjort i citatet ovan från din inlaga.
Hej! Vi har en 11-åring som tränar ishockey och fotboll och som klagar regelbundet över att han har ont i hälen och i knät.
Hej Jag har en son på 13 år som tränar väldigt mycket hockey. Efter vårens hårda fysläger med mycket springande upp och ner för liten slalombacke, fick han känning av sina knän när han gick nerför backen.
Dottern har vid vissa tillfällen fått "anfall" vid tävlingar. Då får hon svårt att "få luft", enbart inandning. Detta har skett under lopp och då hon kommit upp harn hon panik, blågrå ansiktsfärg. Besvären går snabbt över.
Hej Min 8-åriga har dragit med smärtor runt knä en längre tid (5mån), och haltar rejält i gången. Flera besök hos husläkare och vanlig ben röntgen ger inga svar. En rehab person bedömde idag att den kan vara en bakercysta?
Hej, Min son är tävlings simmare och fick kombinerad Adhd diagnos den här året. Läkaren rekommenderade medicinering för att förbättra koncentrationen i skolan.
Hej! Jag har just genomfört en Ironman i Kalmar. Under träningen inför den har jag successivt känt att jag snabbt blir andfådd. Jag har simmat mycket sista månaden, och för två veckor sedan fick jag svår smärta i diafragma.
Hej Jag är en mamma till en 12-årig pojke sop spelar fotboll. Under många av hans matcher, som idag, då han anstränger sig till max får han mitt i allt enorma magkramper och har berkligen illa att vara.
Hejsan igen Försvinner det någon träning när man dricker alkohol? T.ex man tränar på tordag och dricker sig full på fredagen, frösvinner tordagens träning då.
Hej. Hur mycket bryter alkhol ner kroppen igentligen. Har under en period på ca 4 månader där jag jag kunnat träna hård styrketräning och löpning och kunnat återhämtat mig bra.
hejsan!!! Hur påverkas träningen av alkohol??? Jag skulle bli glad ifall du svarade på det här mailet ??
Finns det någon samband mellan förslitningsskador på muskler och senor och alkoholkonsumtion? Är det så att musklers kvalitet försämras av alkohol?
Hej, efter långa diskussioner med några kompisar skulle jag en gång för alla vilja få veta vilken effekt alkohol har på musklerna i kroppen.
Är 50 år och löptränar regelbundet, inga allergier eller andra problem. Men veckan efter årets Gbg-varv, på en vanlig milrunda, blev jag plötsligt grymt trött, flåsade, fick tom stanna några gånger, vilket i princip aldrig har hänt förr.
Hej! Jag får problem med andningen efter jag har ätit. Det känns ungefär som när man är förkyld och dricker mjölk. Halsen "tjocknar" och jag hostar och låter som jag har astma ungefär.
Hej, har problem med andningen vid hård träning. Och har haft det under en längre tid.. Ända sedan jag började träna vid ungefär 12 års ålder.
Hej, jag har tränat styrketräning och konditionsträning i ca 15 år utan besvär. Sedan ett par månader upplever jag svåra andningsbesvär när jag konditionstränar (blir också mer anfådd vid styrketräning). Upplever att jag har svårt att få luft.
Hej Jag har förstorad kroppspulsåder i bröstet(43mm). Kan jag gå på gym och konditionsträna på 75% av maxpuls trots detta? Jag är 65 år.
Hej Jag undrar om du har någon statistik på ökningen av anorektiker. Tack på förhand!
Har problem med astma-symtom vid ansträgning i fuktiga, kalla eller rökiga miljöer men även vid starka dofter.
Vad rekomenderas när barnen går på antibiotika kur efter t e x en halsfluss, kan de vara med på gymnastiken efter några dagar, eller ska man vänta tills kuren är slut?
Jag får lätt hudinfektioner eftersom jag har reumatiska sjukdomen, Diskoid Lupus och jag äter keflex 500mg 2x2/dag i 10 dagar när jag får en infektion.
Hej. Kille på 21 år och mycket aktiv idrottare sen många år tillbaka. I början av november drabbades jag helt plötsligt av kraftig yrsel och ett "hoppande" hjärta efter ett högintensivt intervallpass.
Jag behöver komma i kontakt med en specialistläkare inom astma och idrott, särskilt längdskidåkning.
Hej Har en 13 årig son som spelar hockey. Han har astma och medicinerar med Pulmicort 4 ggr om dagen 200 microgra, bricanyl inför träning och match.
Hej Dr Leijonwall. Jag är kollega till dig men onkolog vilket inte hjälper i detta läge. Jag är 45 och tränar 3-4 ggr/v mest löpning och FoS. Jag har björkpollenallergi ( samt pälsdjur,stenfrukt)men oklart om allergisk mot andra pollen.
Hej! Vi har en 10-åring som tränar simning. Han märker tydligt att han inte har samma ork som sina kompisar i gruppen. Han är snabb om de simmar sträckan en gång, men klarar inte alls av att hänga med om de kör sträckan 10 gånger (serier).
Hej Dr Leijonwall, Jag misstänker att jag kanske kan ha astma.
Min son på 18 år och som spelar fotboll på elitnivå besväras mycket av kramper främst i vadmuskulatur. Kan spela i ca 60-70 min och känner sedan hur det börjar dra i vadmuskulaturen.
Hej! Jag är en tjej på 12 år och spelar fotboll. Jag brukar alltid ta 2 doser med Ventoline (diskus) men det känns inte som den funkar! Jag springer en liten bit sen blir jag jättetrött!
Såg ett liknande inlägg, men min domning har nu hållit i sig i tre dagar utan förändring. Det kom efter ett fyspass där jag körde baklänges utfall, sista momentet efter en timmes träning.
Hej! Jag har sedan en tid tillbaka löptränat 3-4ggr i veckan och har nu börjat känna en slags bortdomning av yttersidan på högerfoten. Detta kommer och går, mest när jag sitter eller ligger ner. Vad kan det bero på? Någon nerv som är i kläm ?
Min dotter har i dag slitit av sitt korsand och skulle behöva en akuttid för att säkerställa detta och få en remiss till operation. Vart kan hon vända sig?
Hej! Jag är en 11årig tjej som simmar 4 dagar i veckan och varje simningspass ligger mellan 1½ - 2 timmar. Jag ligger i en rättså dum och känslosam sits, min muskel mellan axeln och nacken, är stenhård som sten.
Hej Dr Leijonwall, Jag vurpade olyckligt för två månader sen på cykeln och drog axeln ur led. Tyvärr resulterade det i en massiv rotatorcuffruptur.
Har sedan några månader tillbaka haft ont i axlarna, troligtvis en överbelastningsskada till följd av för mycket bröst- träning. Smärtan uppstår nästan bara när jag är kall och när jag gör ovanliga rörelser, tex att ta av mig tröjor.
Hej Jag har bakercysta i båda mina knäveck och har smärtor i benen, svårt att hålla dom stilla pga av smärta och det blir inte bättre, är det ngt ni har erfarenhet av?
Hej, Jag har en mkt besvärande bakers cysta. Den är undersökt på orthocenter, men de har försökt tömma den men misslyckats. Finns det någon som kan operera bort den ? Senaste tiden har jag värk och krampar både uppåt och nedåt i benet.
Har ont i vänster skinka, vänster baksida lår, det strålar också ner på utsidan av vänster knä och mot framsidan av skenbenet. Jag är väldigt aktiv med löpning, cykling ute, spinning och yoga och det enda som går bra just nu är yoga.
Hej. Vår 7-åring blir väldigt snabbt utmattad vid träning trots att han har ätit och druckit både före och under tex en turnering. Med utmattad menar jag ont i huvudet, illamående, och i vissa fall även kräkningar.
Hej, behandlar ni barn (10åring) för Schlatter? Min son har fått ont i knäna, han spelar fotboll i ett utvecklingslag , träning 3ggr/v + matcher. Symptomen verkar stämma in på Schlatter.
HAR TVÅ DÖTTRAR PÅ 8 ÅR SOM TRÄNAR AG-GYMNASTIK 4 GGR I VECKAN 3 TIM ÅT GÅNGEN. DE ÄLSKAR SIN GYMPA MEN SOM MOR ÄR JAG OROLIG ATT DET BLIR FÖR MYCKET TRÄNING? DE ÄR PIGGA & GLADA, ÄTER BRAOCH ÄR DUKTIGA I SKOLAN. VAD BÖR MAN VARA UPPMÄRKSAM PÅ?
Har fått konstaterat att jag har bakercysta. Blev uppmanad att med lätt belastning cykla på min motionscykel. Kan detta vara riktigt. Förvärrar inte det?
Min dotter är 13 år. Hon tränar aktivt både redskapsgymnastik och friidrott. För ca 1 år sedan började hon klaga på att hon hade ont i foten. Hon fick stå över flera tävlingar och träningar.
varför känns mina ben som 2 stumma stockar ibland när jag är ute och går. det händer även ibland när jag vaknar på morgonen.
När jag började träna förra sommaren började jag få ont i benhinnorna. När is säsongen började slutade vi springa och smärtan gick bort. Nu kommer den tillbaks varje gång jag springer. Det gör ont på utsidan.
Hej, jag har en dotter som är 16 år gammal. Hon spelade intensivt fotboll men fick sluta för drygt 3 år sedan pga benhinneinflammation.
Hej! Jag är en tjej på 15 år, är 166 väger ca 60kg. Jag har vörjst få ont i smalbenens insida och läkare säger att det är benhinneinflammation..Jag tränar gymnastik 5 gånger i veckan och kan inte "vila" eftersom vi har SM om några månader.
Har fått ont i vid benet på framsidan ungefär mitten mellan fot o knä. Har en punkt där som gör ont när jag trycker. När jag springer får jag jätteont och känns som det svider och som stötar med smärta som gör att jag måste sluta på en gång.
Hej! Jag är dansare och har stora problem med mina behinnor. I alla typ av hopp finner jag att smärtan kommer i min benhinnor och undrar lite vad jag kan gör åt detta ? Vet oliak förslag med varmt/kallt, stretch osv..
Hej! Jag tror att jag har benhinneinflamation. Jag började med basket för ett år sedan och från bara dans och ridning började jag träna och efter några veckor blev det 3 ggr i veckan. Nu tränar jag 4 ggr.
Hur går en isotopundersökning till? Hur myckert areobic/spinning kan man träna med kronisk benhinneinflammation - kompartmentsyndrom?
Hejhej.. Jag är 36 år o har börjat träna boxning, för att komma i lite bättre form o må bättre... Träningen består till stor del av konditionsträning, med en hel del hopprep mm,mm.. det är oxå ganska mycket sparkar på mitsar el kuddar..
Hej hej doktorn! Ja är 18 år och löptränar aldrig, inte sen jag var 12. Kan detta ha gjort att mina ben inte växt lika mycket som om ja varit mer aktiv inom sporter?
För 2 veckor sedan spelade jag en fotbollsmatch och blev rejält stämplad på ovansida fot, hade så ont så var tvungen att avbryta matchen. Efteråt hade jag svårt att gå och hela ovansidan på foten blev blå och svullen.
Hej Jag tar inderal 240 mg (väger 92 kg 39 år)varje dag för hjärtfel LQT. Tränar på motionsnivå cykling. Hur påverkas min kondition och prestationsförmåga i jämförelse om jag inte skulle äta inderal max puls är ca 140 slag/minut.
v
Hej har blivitinsattpå Bisoprolol mot oregelbunden puls, tränar vanligtvis tre gånger i veckan med kondition och styrka är 51 årig kvinna och har bra kondition.
Jag har fått ordinerat Bisoprolol 2,5mg och jag undrar hur det kommer påverka min gymträning? Jag tar olika tillskott bl a kreatin och bcaa. Och jag indrar om det kommer bli någon skillnad i mitt muskelbyggande?
Hej, min fråga gäller motståndskraft. Jag är 53 år tränar Bootcamp, tuff militärisk träning 3 ggr i veckan. ( 3 dgr i rad ). Har tränat snart 1 år. Blev nästan aldrig sjuk innan jag började träna. Får även muskelinflammation, smärta i skenbenen.
Hej!Jag har en fråga. Jag blir sjuk hela tiden då jag ökar min träningsbelastning. Jag sköter min kost och är noga med att få i mig vitaminer samt att vila ordentligt. Det är flera i min omgivning som har detta problem. Vad kan vara problemet?
Hej Jah har två ggr haft blodpropp i vaden (c:a 5cm nedanför knät insida mot nära vadben) dels i höstas och för tre veckor sen. Avfärdats av mej och läkare som muskelbristning trots inte stört löpning.
Hur länge bör man träna på morgonen för att hålla blodtrycket pån en jämn nivå!
Hej! Jag har under de senaste simträningarna (tränar ca 6 ggr i veckan) behövt gå upp och lägga mig på marken pga yrsel och svimningskänslor, alltså som blodtrycksfall. Det har oftast förekommit under längre sträckor där jag inte andats så ofta.
Hej, Efter ett antal brodprover fick jag veta att allt är OK men att - i jämförelse med liknade prover gjorda för 6 år sedan - "mitt blodvärde hade blivit anningen lägre" dvs 132 istället av 142.
Hej, Efter ett antal brodprover fick jag veta att allt är OK men att - i jämförelse med liknade prover gjorda för 6 år sedan - "mitt blodvärde hade blivit anningen lägre" dvs 132 istället av 142.
Hej. Jag får ömma och röda punkter som ibland blir blåmärken på insida lår när jag kör benträning, instruerar sedan flera år bodypump. Detta började efter att jag fick mitt tredje barn nu i maj.
18-årig kille får vid fotbollsspel blåsor stora som femkronor på stortån och mjukdelarna bakom tån. Han har även uttrampade hälkuddar och harinlägg utprovade hos ortoped.
Hej Jag har under 6 månader haft ont i nedre delen av magen från dom 2 nedre magrutorna och ner i ljumskarna.
hej jag har sedan två år tillbaka lagt av med träningen men nu har jag har börjat tränat igen och undrar hur man kan få bort sina bristningar .
hej docktorn! jag är 16 år och bröt mitt nyckelben på en fotbolls träning för ca 9 veckor sedan. Mitt nyckelben har känts som vanligt i ca 5 veckor men jag har ändå avvaktat från träning för mitt nyckelben har fortfarande en väldigt spetsig form.
Hej Under sommaren har jag lyckats gå ner 10cm i midjan! En underbar känsla. Detta har jag lyckats med via gymträning (styrketräning), dans, stavgång och simning.
Min son 20 år fick en tackling i hockey i februari som resulterade i en lättare hjärnskakning och nackont. Detta gick öve4 men han kände sig stel i nacken efter. Åkte wakeboard i början av september o vaknade nästa men smärta i bröstryggmuskeln.
Jag är 58 år, 164 cm och väger runt 56 kilo. Hyfsad kodition, joggar och styrke-tränar "oregelbundet regel-bundet". Försöker äta "nyttigt".
Hej. Jag har brutit höger nyckelben för två dagar sedan. Cyklade omkull. Bör jag försöka göra rörelser i axeln. Jag är 50år och brottet var fint. ( ligger med snittytor ihop). Det känns ont och stelt,svullet.
Om man skulle ha en för hög nivå av cortisol ikroppen,som inte är bra när det gäller att få en bra återhämtning i kroppen från bl.a styrketräning. Vad skulle du/ni rekomendera för åtgärd för att man skulle få en bra nivå??
Jag har en cysta på översta sternocostalleden på ca 5mm. Detta har, efter 8-10 månader, inte läkt eller blivit mindre. Har däremot fått massa låsningar i rygg, konstant smärta i nacken och nedsatt funktion i många rörelser.
Hej Min dotter är 13 år gammal och dansar 6 dagar i veckan, ca 1,5h/dag och 2 ggr i veckan 3h/ggn. Hon tränar olika dansstilar, balett, jazz, street, hip hop, modernt. Är orolig för om det blir för mycket för henne, att hennes kropp ska orka?
Hej, Jag har en 11 åring som tävlingsdansar i disco. Sedan två veckor, efter en danstävling har hon ont i ena sidan av ländryggen. Smärtan vill inte försvinna. Själv säger hon att det varken gör ont när man trycker på stället eller när hon sitter.
Hej! Sedan min förlossning (har ingen aning om det är sammankopplat) men i takt med att jag gått ner i vikt har jag på mitt vänster lår märkt en "linje" som går rakt över benet.
Jag undrar varför jag alltid efter mina träningspass, powerwalking 120min och cykling alltid luktar och det smakar amoniak. Oavsett om jag ätit timmar före, strax innan.
Hej! Under en innebandymatch 2003 så vred sig foten på mig! Enligt doktor gick jag en mjukdelsskada i foten & distorsion i höger fotled. Jag har fortfarande mycket ont efter jag gått en stund eller sprungit!
Jag fick en djupventrombos ljumsken för två år sedan. Äter nu Waran och kommer att få äta det hela mitt liv. Äntligen har jag kommit igång med träning, cirkelfys träning och Pilates.Har haft en del besvär med att benet svullnar och ont i benen.
Jag är kvinna i 50 års ålder Har problem med dommningar av min högra hand. När jag simmar kommer det efter bara ett par hundra meter, och jag måste stanna o skaka handen.
Hej! Jag är 46 år och har under de senaste två åren löptränat ganska mycket och gradvis ökat intensitet och distans, med siket på Lidingöloppet.
Är det normalt att domna i ett par tår efter muskelbristnin i vaden? Jag kan heller inte gå upp på tå o sljuta i från med främre trampdynan då jag går. Bristningen fick jag för en vecka sedan.
Jag blev för ett par dagar sedan diagnostiserad med DVT i knävecket, och fick Xarelto för detta, vilket jag ska ta de kommande 3 månaderna.
Hej Har sökt hjälp i 20 års tid hos doktorer utan att få några svar. Har tränat stenhårt men har fortfarande svårt att springa en mil under 45min. Trots vilopuls kring40-44. Tror maxpulsen fortfarande är över 210.
Hur ska man kunna rehabilitera svårigheter efter en hjärnskakning som var för 1,5 år sedan,kvarstående symtom svår huvudvärk,trötthet,har ändå svårighet med insomning på kvällen,ibland yrsel.lättare få virusinfektioner.
Hej. Jag cyklar mycket. Och det går bra för kroppen att göra det. Men jag har vissa skavanker som gör sig mer och mer påminda. En ledband i fotens översida, knät känner jag av ibland, böjsenan i höften kan ibland molvärka.
Kramper i vaderna vid fotboll är väl inget ovanligt direkt. Men jag får enorma kramper i lår och vader.
Hej, jag har en knöl på utsidan av höger knäet som värker. Efter t.ex ett träningspass med fotbollen så värker det ännu mer.Jag undra vad det är? Vad ska man göra åt det?
Jag ar i USA och spelar basket pa elitniva, dvs vi tranar minst 3 timmar om dagen sex dagar i veckan. Pga min kondition svettas jag nu valdigt latt, aven vid minsta lilla anstrangning.
Min 10 åring tränar 4g/vecka.Sen januari har hon haft 7 feberperioder;de varar 4-6 dar &tempen är 37.9-38.3.Fö.övr. pigg,äter &sover bra. Varför har hon feber,är det för hon har tränat när hon varit sjuk el. vad kan det vara symtom på?
Hej! Jag är en kvinna på 35 år som tränar styrketräning på tung nivå 4 dgr i veckan normalt sett. Målet är att bygga muskler och det gör jag. Jag är 160 cm lång, väger 65 kg och har 28% kroppsfett.
Hej dr Leijonwall. Jag har börjat med finasterid (5mg/dag) sedan tre månader emot en förstorad prostata (58år). Jag tränar regelbundet sedan många år (gå,jogga, styreketräning, crosstrainer).
hej! försöker hitta svaret varför det ploppar upp massa finnar när man tränar?
Hej, i slutet av oktober klev jag av träningscykeln snabbt, samtidigt vrider jag benet/foten när jag sätter ner, det smäller till inne i knät och gör rejält ont, knät svullnar upp ganska fort och det gör ont vid belastning.
Hej! HAR EN FOTBOLLSTJEJ SOM NU ÄR 17 OCH HAR I FLERA ÅR HAFT PROBLEM MED SINA FÖTTER. MEST VÄ DÄR OMRÅDET UNDER ANKELKNÖLEN PÅ UTSIDAN SVULLNAR OCH BLIR BLÅ,FRÄMST VID FOTBOLL MEN ÄVEN VID ANNAN BELASTING.
Hej, Jag är "god man" för en pojke som bor på ett HVB-hem. När skolan började den 9 januari var han rejält förkyld med halsont och ont i kroppen säkert också feber.
Hej! Som en av väldigt få tjejer inom fotbollsdömningen har jag givetvis vissa små "handikapp". Bland annat är jag inte riktigt lika snabb som killarna.
Hej jag är en ensam desperat mamman som behöver hjälp med att hitta en fotboll låg i stan, eller fotboll skolan till min son som är 12 år. Snälla kan nån hjälpa oss viktigt .
Hej, min femtonårige son har så ont i sina knän, fotleder. För ett tag sen hade han ont runt fotlederna, möjligtvis slemsäckarna... Nu är fötterna ok men nu är det istället knäna som spökar. Har det med tillväxt att göra?
Hej, Min 18-åriga dotter har efter en längre tids infektionssjukdom fått diagnosen Twar. Hon har vart sjuk sedan april förra året, insjuknade efter att hon kom hem från fotbollsläger i Spanien.
Hej!För några dagar sedan när jag hade vart ute och promenerat 2 mil så började min fot göra ont.Nu är det svullet och de liksom krasar ovansidan av foten.Ibland när man går känns det som vatten eller luft åker ut som i små bubblor.
Jag har fått en knöl på den vänstra foten nära lilltån. Ibland kan den göra fruktsnsvärt ont, men den känns intre hela tiden, börjar oftast på kvällarna. Jag kände nu att denna knöl blivit lite större.
hej, jag har knölar under/framför de inre fotknölarna. De svullnar och gör ont efter en längre löprunda och slalom -tur, efter några timmar och dagen efter är vristerna rejält stela. Har även juvenil hallux valgus och överpronerar.
Hej! Jag är en kille på 37 år, 65 kilo, generellt sett ganska vältränad, och har under lång tid haft problem med fötterna och sedermera även ländrygg/säte.
Hej! I julas förra året så fick jag en fraktur på den högra sidan av min högra fot ungefär 9-10 cm nedanför lilltån. Jag spelar innebandy och det var så skadan uppstod efter foten vridit sig i skon.
Min dotter 17 år fick för 2 mån sedan en kraftig spark ovan yttre fotknölen under fotbollsträning. Hon har gjort rtg= ua samt varit till sjukgymnast. Hon får fortfarande ont vid minsta promenad/joggingtur och kan inte träna fotboll.
För ca tre veckor sedan fick jag ett slag på insidan av foten under en innebandymatch. Klubban, som gav smällen, träffade utbuktningen mellan stortån och fotvalvet (http://www.gaochlopkliniken.
Hej! Jag är en 15 årig kille som bröt min fotled genom ett motlägg på en match. Jag opererade för exakt 1 år sen och har 2 skruvar i fotleden.
Hej, jag har en son som spelar ishockey, han är elva år och står på is cirka sex gånger i veckan. För tre veckor sedan blev han tacklad i en match och landade olyckligt i sargen. Resultatet blev en frakur i yttre klavikeln, detta påvisat med rtg.
Hej! Jag är en tjej i 20-årsåldern som idrottar(idrottade) på elitnivå. Har tyvärr råkat ut för en olycka under min träning och fått fyra frakturer på mellanfotsbenen(på dem tre benen i mitten) och drog 3 av mellanfotsbenen ur led.
Hej! För 3 veckor sedan trampade jag snett på en joggingtur och bröt foten. I läkarintyget står det fraktur metatarsale V vä. Jag blev inte gipsad utan fick linda med bandage.
Jag rider ständigt varje dag och började få problem med mina knän slutet av sommaren. Smärta som oftast kommer efter jag ridit eller tränar (löpning) men också samtidigt.
Hej! Min son är 14 år och spelar fotboll på elit förberedande nivå, träning 4-5 ggr i veckan. Han trillade och slog i bakhuvudet i oktober och fick kraftig huvudvärk, yrsel och illamående. Han har röntgas och det fanns ingen blödning.
Hej. Senaste 2 åren har jag börjat drabbas av kräkreflexer när jag blir varm. Kör en hel del Enduro och det har blivit ett problem då jag blir varm kommer kräkreflexer. Det kommer även i jobbet tex om jag blir varm i kläderna efer ansträngning.
Hej hej. Jag är en aktiv tjej som dansar, går och springer mycket. Men för ca en månad sedan, när jag var ute och gick innan frukost, fick jag en smärta på höger sida, under revbenen som påminner om håll.
Jag fick ett väldigt bra svar angående min fråga som gällde mitt knä med en konstig vätskefylld svullnad. Jag har bara en undran: Kommer kroppen själv att kunna läka ut dvs ta upp vätskan själv och hur lång tid tar det?
Jag har tagit del av råden om "contour-inlägg". Har också läst på andra forum att det är ganska vanligt att barn får ont i hälen i 10-årsåldern bl a eftersom de växer fort. Stämmer det? Ska man vila ut smärtan? Kan det förvärras annars?
Hej jag är 58 år gammal ca 100 kg och medicinerad för högt blodtryck. Medicineringen fungerar helt perfekt och jag mår riktigt bra. Nu är vi några gubbar som bestämt oss för att fjällvandra ett flertal gånger under nästa sommar.
Hej! Hur kan man förebygga rygg och naksador inom idrott?
Jag tränade mycket kampsport för ca 20 år sedan och fick många sparkar, typ rejäla lårkakor, på låren. Då bet jag ihop och "härdade" låren och gjorde inget åt svullnaderna. Nu när jag känner så är låren fulla av förhårdnader.
Hej! Min dottersom är 16 år och tränar på elitnivå. I onsdags fick hon ont i halsen på morgonen men körde ändå 3 pas under dagen ( 1,5 tim per pass). På kvällen samma dag blev hon riktigt dåligt med ont i halsen, ont i huvud mm.
En fråga: kan man få utdragna förkylningssymtom i samband med en sådan ansträngning (maraton)?
Hej, Undrar om ni kan hjälpa mig. Skall försöka skriva kortfattat men de blir tyvärr lite långt ändå. Har de senaste 7 åren tränat regelbundet; simmat 2-3 ggr i veckan, har haft en simcoach som tränat mig några ggr per månad.
På en joggingtur snavade jag och föll rakt ner i gatan som var belagd med kullersten. Såväl armbågar som höger knä fick ytliga sårskador.Men i knät gjorde det rejält ont. Dock ingen svullnad. Nästa dag var knä och armbågar pyntade med blåmärken.
Hej Jag är 54 år och har sedan 5 år förmaksflimmer och sök läkarhjälp akut 7 gånger. 3 ggr har det slutat med hjälp av betablockerare 4 ggr har de elkonvertert. Nu är jag och på långvandring i Spanien.
Jag promenerar och cyklar mycket men har fått allt större problem med det. Har varit till fotvårdsspecialist som påstår att underhudsfettet försvunnit och jag har blivit "skrynklig" under fötterna.
Skulle villja ha arm muskler och jag har hört att om man går i uppförsbackar med skidstavar så kan man bygga på sina muskler i armarna, stämmer det?
Hej För 16 år sedan bröt jag fotleden under en fotbollsmatch, då var jag 14 år. Fick skruvar i foten, tyvärr flyttade de på sig och stack sedan ut genom huden, detta innebar skada på senor.
Vad är rimmliga mängder godis för en 18årig tjej som tränar 1h 20 min + vardags motion 1h? Mitt kcal behov ligger kring 2400-2500 om dagen. Äter rätt så nyttigt övrigt dvs. husmaskost.
Spinning och graviditet - är det en bra kombination? Ber om råd och tips!Är spinninginstruktör - kan jag fortsätta med det eller bör jag ta en paus under en ev graviditet?
Jag tränar gymnastik på hög nivå upp till 5 gånger i veckan. Sedan ett antal år tillbaka har jag haft stora problem med ryggen och delvis nacken.
Hej, Jag är 14.. Och jag väger 110 kg... Det är extremt överviktigt tänker du just nu.. Jag vet.. Jag har inte en stor mage utom jättestora lår.
Har haft ont under ena hälen ca 2 månader (tränar på Friskis&Svettis) Det gör bara ont när jag belastar den, och speciellt på morgonarna.
Hej! jag får ont i halsen när jag tränar, springer eller åker skridskor. Jag har varit hos flera läkare förut, fått penicilin för halsen, blir frisk ett tag. Sedan kommer det tillbaka igen. Jag vet inte vad jag ska göra.
Hej! Jag är en kille på 28 år. Tränar mycket och har bra kondition. Har under en lång tid ca 7-10 veckor haft ett halsproblem som inte vill försvinna. Jag har ingen smärta i halsen dock ett iriterat svalg.
Hur kan man som handbollsspelare undvika att falla på höften. Finns det några förebyggande övningar man kan göra?
Är en man på 23 som haft besvär med yttre sidan av högra handleden efter klättring. Handen kan ej belastas och smärta vid vardagliga sysslor förekommer. Nu efter 9 veckor består besvären och ett klickande ljud har uppståt när handleden roteras.
h
Hej! Jag är 46 år. Under mer än 20 år har jag varit aktiv som löpare. Har sprungit flera maraton( april 2000 på 2:52:08) 1/2 maraton och massor av kortare lopp.
hej! jag är en ung tjej på 17 år, väger 57kg är ca 166cm lång och har faktiskt bestämt mig att gå ner i vikt men framförallt att få en fastare kropp och bättre kondition.
Hej. Jag läste ditt svar om hjulbenthet. Märkligt nog har jag träffat en nu sedan länge pensionerad sjukgymnast som tränade bort detta på sin patienter.
Hej igen jag glömde nämna att min förfrågan om rehab för hjärnskaning gäller min son 13 år och ishockeyspelare han skadade sig år 2008 i juli-sedan har han haft några små smällar i isen när han nu har kommit igång lite grann igen.
Tja! Jag pratade nyss med en läkare pga att jag kände bröstsmärtor och sådär, de tog vilo-EKG(jämförde med tidigare ekg jag tagit) och han lyssnade och allt såg bra ut.. När jag frågade om träning sa han..
Hej!
Hej jag är en person på 22 år och cyklar på elitnivå, jag har senaste tiden upplevt problem med min puls då den ibland kommer upp till 230. Vilket är cirka 30 slag över min maxpuls.
Hej, Min fru har för två år sedan börjat träna, jogga blandat med simning, cykling och styrketräning + gymastikpprogram.
Elitidrottare som tränar mycket året runt. När isträningen börjar kommer de ständigt återkommande infektioner i öron/näsa/hals. Ofta ont i ena örat, men ingen feber Värktabletter hjälper inte. Ibland öroninflammation och halsfluss.
Min handbollspelande dotter, 15 år, har problem med hosta och förkylning. Jag skulle nog vilja påstå att hon är förkyld året om och när hon blir mer förkyld än annars så hostar hon flera veckor i sträck.
Jag är en kvinna på 25 år som väger 81 kg. Det senaste året har jag tränat mycket kondition för att gå ner i vikt och lyckats bli av med 16kg. För ca 5 veckor sedan började jag träna olika pass så som body balance, box och kick, cykling och core.
Hej, Jag är mamma till en 11-årig rytmisk gymnast som har problem med smärta ovanför hälarna vid maxsträckning av vristerna. Röntgen har visat os trigonum på båda fötterna.
Hur många års utbildning krävs för att man ska bli en duktig idrotts läkare? Och vilka olika utbildningar ska man genomgå? Jag skulle gärna vilja bli det!!
Hej! Jag tränar på en ganska hög nivå vilket innebär mycket träning. Av denna anledning är jag ofta sliten vilket kan vara svårt att skilja från tidiga sjukdomssymptom.
Hej! Jag har problem med vad jag tror är ett diskbråck. Jag har ischias, värk i vaden, domningar i rumpa och ben, smärtor ända ner i foten.
Hej doktorn. Jag har nyligen ändrat arbete från servitör till ett arbete som innebär att jag sitter vid ett skrivbord hela dagarna.
Hej! Jag undrar hur mycket jag bör träna för att se någon skillnad på vågen? Jag äter bra kost och håller mig till nyttigare mat på vardagarna och på fre och lör kan jag unna mig lite extra!
Hej Jag undrar om det finns några riktlinjer om hur ofta en 13 åring bör och kan träna /vecka Han tränar Fotboll och innebandy...
Om jag bokar tid, hur snabbt kan jag få komma på besök.
Jag är 20 år 176 lång och väger 67 kilo. Jag har tränat simning i ca 13 år och de senaste åren börjat med triatlon och taekwondo.
Hej varje gång jag löptränar (minst 45 min) eller ett tufft konditions pass på gymet (ej styrke pass typ body pump) får jag efter några timmar rejäl huvudvärk, främst pannan. Svettas normalt, dricker ordentligt.
Hej! Jag får ibland som en allergisk reaktion när jag tar ut mig ordentligt i löpningen.
I somras försökte jag börja komma i gång med löpningen. Jag har spelat fotboll i hela mitt liv fram tills för ca 1,5 år sedan (jag är 25 år). När jag spelat fotboll har jag inte direkt haft problem med "håll".
hej. jag spelade fotbollsmatch idag och fick en hård boll vid örat så jag fick lock eller hörde sämre på de örat. vad kan hända om man råkar ut för sånt? kan man få nedsdatt hörsel eller något, eller är det lungt?
Hej, Jag sprang BAMM i somras (två dagars fjällorientering med mycket upp och nerförsöpning). Två dagar efter avslutad tävling fick jag ont runt knäskålen på vänster ben, särskilt på kanten på utsidan av knät.
Hej. Jag har precis blivit diagnostiserad rosacea. Jag undviker allt som är dåligt för detta såsom stark mat,alkohol mm. Har tränar i 2 år och tänkte tävla inom bb inom nåt år men problmet är att jag blir jätte röd vid träning.
Hur stöder man som förälder bäst en 14-åring simmerska, som plötsigt får sämre tider än någonsin? Hur motiverar man när hon säger att kroppen har blivit så tung? (Ändå är hon lång och smal)Är sex ggr i veckan á två timmar för mycket simträning?
Jag har under ett halvår haft besvär med hälen som har påverkat både träning och vardag.
Hejsan Idrottsdoktorn, Jag har fått ont i vänsterfots häl. Det är en smärta som yttrar sig vid löpning och är centrerad till hälens insida. Gör mer ont uppför än vid löpning nerför.
Jag undrar om man ska låta en läkare kolla på min sons hälar. Han får ont när han spelar fotboll.. Det verkar vara längst ner på baksidan av hälen. efter en stunds springande så haltar han väldigt svårt.
Hej! Jag har en grabb som är 11 år, han har alltid hållit på med hockey och fotboll. Han har fått problem med sina fötter. Han har fått knölar på sina hälsenor, cirka 3 cm upp på baksidan.
Hej Jag är 50 år gammal och har inte varit idrottsutövare genom åren förr utom under unga år då man spelade fotboll. Men kände efter sportlovet att jag måste börja röra på mig för att del gå ner i vikt och må bättre.
Hej! Har en ungdoms-elitsatsande son på 12 år (badminton) som fått ont i sina hälar. Det "krasar" och knakar under hälen så fort han gör ett utfall med ena benet framåt, eller "stiger ner hårt" med foten, och smärtar samtidigt.
Jag igen.. Har varit hos 2 ortopeder. Har sedan 2 år ett avgjutit inlägg. Har gått på laser, stötvågsbehandling och fått kortison. Alla är överens om att det är hälsporre. Hörde dock en kille som haft hälsporre i 4-5 år.
Hej Min son som är 8 år har troligen fått hälsporre, han har ont i hälarna vid belastning och framförallt efter att han suttit still en stund.
Hej, jag är en idrotts"tjej" som är 48 år, har hela mitt liv hållt på uthållighetsidrotter som triahtlon, längdskidor, cykel mtb och landsväg och även tävlat.
Min son spelar handboll han är 14 år,han landar ofta på höfternas sidor.Har alltid ett blåmärke på varje sida.Finns det någon fara att han får hötfproblem,vet du något bra skydd man kan köpa?
Hej. Jag spelar fotboll på elitnivå, men har haft problem med höger ljumske i flera månader nu.
Hej! Jag har under många år gått på spinning, 3-4 ggr/v. Senaste året har jag haft väldiga problem i höft/rumpmuskulatur. Jag har känt mig väldigt "överansträngd" i höft och en ständig kramp i sätesmusklerna.
å
Hej! Jag är en kvinna i 37-årsåldern som hela mitt liv har hållit på med någon idrott, bland annat varit simmare på elitnivå. Numer tränar jag sedan ett år tillbaka seriöst för att springa ett maraton.
Hej. Fick för några år sedan resultatet för låga kaliumvärden vid hälsokontroll. Gjorde inget åt det eftersom jag inte hade några besvär men nu får jag lätt mkt hög puls. Jag brottas 4-5 dagar i veckan och drar då ur mig 2-2,5 liter vätska per pass.
Hej! Jag är en 41-årig kvinna som tränar löpning 2-3 ggr i veckan, intervall och längre distanser. Jag har en vilopuls på 55 och maxpuls på 206. När jag tränar i ett behagligt tempo ligger jag på ca 191-195 och vid intervall tangerar jag maxpuls.
Hej Jag har väldigt hög puls när vid träning. Jag började löpträna tidigare i år och i början av träningsperioden låg jag stabilt på 195-200 i puls efter ca 2km löpning.
Hej Jag är en tjej på 27 år som alltid har tränat. Min vilopuls ligger på 50-55. Mitt problem är nu att jag varit på VC och kollat mitt blodtryck. Det är då alldeles för högt 180-200/80-110. Känner att jag blir stressad av att ta blodtrycket.
mycket vältränad man på 20 år med blodtryck på 130/90 är det normalt? Samma vid upprepade mätningar.
Min son blev yrslig, illamående, efter 1-1½ vecka lite bättre fick i väg han till vc, han hade högt blotryck och blodvärde 177. Efter ca 1 vecka återbesök blodvärde 189, blodtrycket bra.
Jag är diabetiker typ2, 67 år, medicinerar med basinsulin. Medicinerar också för högt blodtryck. Vid ett flertal tillfällen har jag fått högt socker (ca 15) och hög puls (ca 90-100)upp mot ett dygn efter träningen. Någon gång oregelbunden hjärtrytm.
Hej! Undrar hur det är att ta medicinen roaccutan mot akne samtidigt som man tränar hockey på hög nivå. Har hört att den kan ge led- och muskelvärk? Skulle det vara farligt för fysisk träning?
Tjenare! Jag lider av reflux, och har insett det senaste året att symptomen uppstår till en mycket högre grad i samband med att jag tränar, speciellt styrketräning.
Om man är boende i Halmstad var finner man den närmaste idrottsläkaren? Försökt att söka på nätet men det är svårt att hitta.
Hej! Jag undrar om ni kan rekommendera en idrottsläkare med akuttider i Göteborg. Stort tack på förhand!
Hej! Jag funderar på att plugga till idrottsläkare utomlands. Funderar mest på Irland, England, USA eller Australien.
Hej Min dotter är 12år och spelar handboll och fotboll. Fyra gånger har det hänt nu att hon efter matcher blir illamående får frossa och till slut kräks.
Skadade mig i ljumsken ifjol sommar,låg på lassa röntgades o plåtarna skickades till Umeå för Östersundslassa hase ej sett någon skada som jag har o Umeå kunde heller ej.
Jag skrev till er för länge sen om min skada;min doktor sa att det är en sk höjdhopparskada o jag tränar inte så har fortfarande molande värk i ljumsken tackar för svaret förra gången Men det molar så fortfarande.
Håller på med bandy 5-6 dagar i veckan, men har problem med ständigt återkommande förkylningar/halsont (mycket slem som jag hostar upp eller snyter ut, hängig). Äter "allt" och äter mycket och regelbundet, samt kompletterar med kosttillskott.
Jag står på Inderal pga skakningar och har också Addalatoch Losartan mot högt bpoch ska nu träna styrka och kondition. Får inte upp pulsen under träning till mer än 110 vid ganska intensiv cykling.
K
Hej! Har alltid tränat ett par dagar i veckan (är 35 år), men sedan ca, 1 år tillbaka har jag ständiga infektioner dvs. förkyld.
Hej Jag var hos idrottsdoktorn för ett par dagar sedan och fick veta att jag har en inflammation i senor på min vänstra fot.
Hur effektiv är stötvågsbehandling vid en inflamerad quadricepssena (tendinos)i förhållande till rehabträning? Till saken hör att jag, efter operation,har nedsatt styrka i "droppmuskeln".
Hej Jag har problem med att det verkar som min kropp "är på väg" in i väggen. Om jag springer eller går lite raskt får jag en brännande smärta i min fötter och fot leder i veckor.
Hej! Jag har under de senaste två åren fått problem när jag tränar. Det är så att om jag springer/hoppar så får jag vad som känns som sendrag under mina fötter, liksom i hålfoten. Det gör verkligen jätteont, ibland så illa att jag kan börja gråta.
Hej Dr Leijonwall. Det är så att min högra mage får sämre kontraktion än vänstra och det har inte varit så innan och att min vänstra magmuskler är 70% större och känns 90% mer vid Crunches etcetra. Detta har aldrig hänt innan?
Håller på med volleyboll på elitnivå. Nu har jag fått ont på insidan av skenbenet, ca 10 cm ovanför fotknölen. Smärtområdet är va 2 x 2 cm. Har haft en eskalerade smärta sen i somras, som senaste 3 veckorna varit katastrof.
Jag äter multaq för att hålla hjärtlimret stången. Tränar regelbundet, bl a intervall spinning. Men jag upplever inte att min kondition förbättras. Kan medicinen hålla tillbaka konditionsutveckling?
HeJ! Jag är 33år och tränar 3ggr/veckan springer,styrketräning,spinning,mm Har gjort svenska klassikern 2ggr och åkt vasaloppet 3år i rad. Har nu fått problem med ishias.
T
Hej! Jag är en tjej på 22 år, är 164 cm lång och väger 56 kg.
Har vid 47-års ålder kommit igång med löpträning (och jobbar mot att springa 10 mil i veckan).Tar järntillskott (ej receptbelagt)på rekommendation och undrar om jag borde öka intaget av järn?
Hej! Jag håller på med ultra lopp i form av swim-run och har fått problem med mitt järnupptag. Om jag äter mindre än två järntabletter om dagen går mina värden ner. Ska göra en koloskopi snart.
Hej,jag undrar om styrketräningen som jag gjort om den kan påverka min växt nu för jag har bara tränat med vikter i lite mer än en månad.
Har blivit konstaterad flera fettpålagringar och en viss förträngning i mina halskärl via ultraljud.
Min mage fick tydligen mycket stryk efter en strålbehandling angående testikelcancer för många år sedan nu. För efter det så har min mage aldrig varit riktigt sig lik. Vilket ge tillkänna ju mer jag försöker träna.
Hejsan när jag ligger på rygg och drar in och sedan sträcker ut högra foten så knakar/knäcks ryggen. Inget ljud kommer då jag gör motsvarande på vänster fot. Vad är det och kan det behandlas?
Hej, Jag är en tjej på 24 år. Sista halvåret har mina knän svullnat till och från (mesta dels kvällar) blivit ömma och stela och knastrar rejält. Jag jobbar med att rida in hästar och spenderar ca 4 timmar i sadeln om dagen.
Hej! På insida/baksida lår har jag som små släta knottror ganska djupt inne i låret. Om man trycker på ett visst sätt kan det nästan kännas som en slät liten knöl. Men det går knappt att urskilja om det är en del av någon sena eller muskelfäste.
Hej, jag spelade match igårkväll och blev knäad på mitt högra lår. Nu kan jag inte inte sträcka benet bakåt och jag har besvär när jag försöker sova (måste ligga helt stilla) nu måste jag också gå på kryckor, är detta farligt?
Jag är intresserad av att komma i kontakt med någon klinik som utför crespine- injektioner.
HEj Tränade BodyStep igår kväll. Slutet av passet kände jag att det snäppte till lite i hö hälsena och jag slutede med hopp etc. Svårt att skjuta ifrån med foten då jag går. Smörjde med liniment over natten men samma känsla idag.
På senare tid har jag börjat få något slags knäppningar i högerörat när jag springer, och ibland också när jag promenerar.
Jag har i ca 2år ungefär haft ont i min högra höft, i form av att jag har svårt att ligga på sidan.Är även trycköm.De senaste 8 månaderna har jag upplevt låsningar i leden när jag gått ett tag och det gör rejält ont.
fick ont i knäet efter en brottningsträning när jag satte i knät hårt i mattan flera ggr. Det blev svullet under knäskålen och jag har haft en brännande smärta ovanför och på utsidan av knäskålen.
Hej! jag har haft mer eller mindre problem med mitt knä. är 27 år gammal haft problem redan när jag var 17 år, jag har låsningar som gör att jag skriker av smärta och svimmar om jag inte lyckas få ut det.
Är en tjej på 23 år som har ridit i tre år nu. Fick ont i knäet när jag började rida men trodde det var ovana. Nu låser sig mitt knä och jag kan inte stödja på benet efter en ridtur.
Hej Jag är en flicka på 14 år och jag undrar hur det är med mitt knä.
Hejsan, för några år sedan när jag var runt 13 så fick jag en skada i knät, jag är nu 18.
Har en längre tid haft ont på den "vertikala leden" mitt fram ytterst på knät. Det sticker i det när jag ex:vis går i trappor eller kör knäböj. Finns ingen svullnad men det värker ibland och under promrnad.
Hej! För en månad sen åkte jag på cykelsemester. Efter att ha cyklat ett par dar började jag få ont i knäna. Jag har cyklat en del förut, men inte så långa sträckor åt gången och då min cykel gick sönder innan resan fick jag hyra en cykel där.
Min son på 12år tränar fotboll 3 ggr i veckan, helt plötsligt en träningsfri kväll svullnade hans knä upp ovanför knäskålen, kändes precis som det var vatten. Var inne på akuten och träffade en ortoped som kollade och röntgade även!
Hej! Har en gammal skada i ljumsken sedan 20 år tillbaka. Denna skada uppkom när jag red och hästen tog ett språng som jag inte var med på. Jag for upp i luften och landade på sned i sadeln igen. Kände ingenting i ljumsken förrän på kvällen.
Sonen, 12 år, har ömmande knölar på fötternas insidor. Knölarna är en del av benet i foten. Han är plattfotad. Han spelar hockey och det går bra medans han spelar men gör ont efter. Även att springa ömmar. Vad kan vi göra för att hjälpa honom?
En från början mindre knöl (kallad "träskoknöl av någon)på fotens ovansida, har efter skobyte svullnat upp och blivit ond, litet röd. Hindrar ej gång o träning men svårt att använda andra skor än sandaler, då tryck verkar försämra det hela.
Hej! För ett halvår sedan så fick jag jätte ont i trampdynan på högerfot. Efteråt så kändes det som att det var en knöl i foten på trampdynan. Och den känner jag av fortfarande.
Min 17 årige son har fått en knöl nedanför och framför ordinarie knöl på höger insidan foten av målvaktsskridskorna tror vi. Han har genomgått röntgen och skikt röntgen men domfinner inget.
Tjena, jag är 16 år och tränar brottning, och jag har två knölar i ljumsken, och jag undrar om det kan beror på att jag alldrig stretchar, om det kan va att senorna drar ihop sig elr ngt?
H
Hej, jag är en tjej på 15 år med väldigt "krokiga" ben. Jag har alltid varit kobent, men det var först för ungefär två år sedan det började störa mig. Ordentligt.
Jag har ansträngnings astma och problem med knäna som jag inte vet vad det är. Finns det ett bra sätt att stärka konditionen och knäna på?
Hej! Vid ett hårt styrkepass (chins med vikt samt sittande rodd) utan nämnvärd uppvärmning uppkom värk i bakhuvudet som efterhand minskat men som fortfarande finns kvar. Vilade en vecka och det var i stort sett borta.
Hej, Efter en meniskskada för 1,5 år sedan valde jag att pausa löpningen och börja med cykling istället då det inte gav så stora smärtor i knät. Jag tränar nu 3 ggr i veckan, två veckopass och ett helgpass.
Jag är en man i 50 års åldern som tränar 3-5 gånger i veckan normalt ( styrketräning, löpning och innebandy)men får konstiga symtom efter hård träning.
Jag vill prova om kontaktlinser kan göra det lättare att fortsätta med min favoritmotion, orientering. 1996 fick jag progressiva glasögan med följande styrka (enligt optikern) H.SF -2,5 CYL -0,25 AX 105 V.
När kan man börja träna efter att man fått en kortisonspruta? I så fall vad, vilken sorts träning kan man utöva?
Jag har kotor som glider L4 o L5 har varit på magnetröntgen o fått detta fastställt. Jag har ständigt ont o har akutont ungefär var tredje vecka som visar sig i att jag kräks. Jag har också en kass läkare som inte gör något.
Jag har cyklat omkull och fick en stor lårkaka på vänster lår, ca 15x15 cm. Området känns varmt och hårt. En "knöl" är i nederdelen av skadeområdet. Vad ska jag göra? Kan gå utan större problem men ej böja eller sträcka på benet.
Efter i princip varje intervallpass löpning som jag kör så börjar jag nysa kraftigt samt blir snuvig, det kommer direkt efter och håller i sig i ca 1-2 dagar. Jag förstår inte, det är som att jag blir allergisk men det verkar ju jättekonstigt.
Hej, jag tränar sedan ca 4 månader tillbaka styrketräning samt löpning. Har ofta känt viss illamående och yrsel vid styrketräning.
Min om är 15 år och tävlar i oreoentering. Fär vid ansträngning ont i bröstet strax under bröstkorgen. Försvinner vid någon minuts vila och kommer inte med någon regelbundenhet kandyka upp både vid hård ansträngning och vid lättare träning.
Hejsan. Jag är tränare för ett damlag i fotboll, där har jag en tjej som har stora problem med att hennes diafragma krampar och måste få hjälp av hennes pappa för att få det att släppa lite.
Hej! Jag har vid några tillfällen fått som en lokal kramp i en magruta (högst upp till vänster). Det har inte hänt jättemånga gånger men tillräckligt för att jag ska börja undra.
Min son går på idrottsgymnasium och tränar regelbundet ca 8 pass i veckan + matcher på helgerna. Han har haft tur, och klarat sig undan allvarligare skador under hela sin karriär.
hej, jag får ont plötsligt när jag t ex ligger på sängen och ska resa mig upp från sängen, så känns de som att baklåret drar ihop sig. De har hänt ett flertal gånger. Jag är under 18 år.
Hej Jag heter Christian och simmar på elitnivå, simmade SM 2009. (Under 2010 har fått trappat ned min träning en hel del på grund av olika anledningar). Har fått problem med kramp i benen när jag simmar, inte när jag utövar annan aktivitet som tex.
Hej! Jag har problem med kraftiga rörelser i båda vaderna samt att jag har återkommande kramper i både vader även haft kramper i stora muskelgrupperna på låren. Detta sker oftast nattetid och har pågott sedan hösten 05.
Hej ! Jag har en fråga angående min vikt. Sedan i april har jag tränat judo två gånger i veckan. i juni startade sommarträningen dvs att vuxna motionsgruppen går samman med elit gruppen.
hej jag har nu tränat i några år, men det senaste så har jag bara fått ångest efter mina benpass.
Hej. Har en 9åring dotter som spelar badminton. När hon har varit på tävling å lagt sig på kvällen å somnat så spyr hon massor. Sen är det bra igen. Äter å dricker bra under tävlingsdagen. Va e det för fel?
Hej. Min sambo blir väldigt illamående och i värsta fall kräks på gymmet när han börjar köra sina övningen. Tar han i lite för mycket eller att det blir lite motstånd och inte avbryter så kräks han.
Hej! Jag var i sälen förra veckan och åkte snowboard. För en vecka sen i dag, måndag, åkte jag omkull i backen och slog i höger inneknä i backen, ren is var det.
Jag är 65 år, har löptränat regelbundet och periodvis kvantitativt mycket i mer än 25 år, har sprungit fler än 30 maror.
Hej, jag har under flera år fått problem med hög puls i samband med tennisspel vissa perioder, framförallt inomhus denna årstid. Vår tennishall blir kylig då det är kyligt ute, igår var det ca 13-14 grader i hallen.
Min 15 åriga dotter som tävlar på längdskidor (har sökt skidgym) har stora problem vid kyla. Enorm slemproduktion, svårt med andningen.Tvingats avbryta både tävlingar och träningar pga detta.I höstas akut bonkit i ca 5v.
Hejsan! Jag har varit frisk från körtelfeber i 1 månad nu enligt rekommendationerna på 1177.se, men vårdcentralen säger till mig att jag ska vila i 3 månader. Vilket alternativ ska jag gå efter?
Hej doktorn, Hur lång tid kan det ta innan en lårkaka läker? Kan det bli kronisk skad/funktionsbortfall? Jag vurpade rejält i Vasaloppets Öppet spår 27/2 i år.
på morgonen kan inte böja min tumme av egen kraft utan får böja den med min andra hand.gör ont första gången och leden liksom kuggar över.
Normalt sett är jag aktiv och har vart det hela livet (är 25år). När jag tar uppehåll från träning av olika anledningar får jag direkt ont i leder, det är främst knän men även axlar och fotleder.
hej!
Hej jag har en lilltå fraktur och en viss fel ställning efter skador.
Handbollsspelare, har haft ett års uppehåll, men är nu tillbaka sedan 4 månader i full träning. Smärtan kommer efter en halv timme och sitter sedan i resten av passet. Kan själv peka ut smärtan djupt i femurtriangeln.
Hej! Är en kille på 16 år som spelar fotboll på hög nivå. Har i två månader varit skadad i ljumsken.
hej! Jag är en kille på 16år jag spelar fotboll och har råkat ur för en ljumsk-skada. Jag har varit skadad i ca ett halv år och har haft samma smärta under denna tid.
Jag hade fotbollsträning i måndags (idag onsdag) och slog ett par hörnor på raken, och kände hur det drog till i vad jag tror är muskelfästet vid ljumsken.
det är så att jag har både ont i magen och ljumsken när jag spänner magmusklerna eller när jag ska skjuta bollen. vad kan de bero på? vad kan man gör? har haft det i snart 2 månader.
Jag är en 18 årig kille som aktivt spelat fotboll i snart 13 år. Jag har de senaste tre åren haft problem med ljumskarna men har blivit kvitt de flesta skador.
Hej! Är en grabb på 17 år som spelar fotboll på elitnivå, där jag tränar 3-4 gånger i veckan. Mina problem handlar om min vänstra ljumske, rättare sagt vad som verkar som musklen ''adductor magnus''.
Hej, jag är en kille på 20år som spelar fotboll på elit nivå (allsvenskan). jag har promblem med ljumskar samt smärta precis under magen. gör oftast ont efter ett fotbolls pass.
Varför får jag lock för öronen efter ett hårt kvalitetspass (snabbdistans/intervall etc). Jag vet flera andra som råkar ut för samma fenomen, men aldrig efter lugna pass.
Hej . Jag har problem med att jag får slem i halsen när jag tränar. Det känns som om det kommer från öronen och är fäldigt segt. Har fått diagnos känsliga övre luftvägar men jag har inte fått någon förklaring eller fungerande medicin.
Hej! Jag är 39år och har konditionstränat sedan tonåren och tävlat på elitnivå inom segling fram till för två år sedan.
Hej! jag hoppas att du kan hjälpa med en kvalificerad gissning på vad mitt problem kan vara och vart jag ska vända mig. Jag har konstant värk ända upp från ländrygg ner till foten sedan 3 (om inte 4) år tillbaka och jag blir galen.
I dag ramlade jag med full fart mot en uppstickande rot. Låret svullnade upp på nolltid en svullnad som stack upp som en tennisboll.Efter tre timmar är svullnaden ca 15x15 cm och upphöjd ca 5cm.
Hej, Jag lyckades ramla i hög fart på mina inlines i onsdags förra veckan då det låg sten på cykelbanan(nu 5 dagar sedan) och har fått en ordentlig lårkaka. Är fortfarande lite svullen/känns som lite vätska och börjat bli ordentligt blå.
Hejsan. Ser att många redan frågat om lårkaka, men de är en sak jag inte har hittat. Det är såhär att jag ramla i trappan för 2 veckor sedan. Fortfarande blå och svullen på sidan av låret.
Hej! Vurpade på en inlines match två gånger på samma ställe, precis nedanför vänster skinka. För ungefär 5månader sedan. Hade väldigt ont och ett sjukt blåmärke.
Vid joggning utomhus och efter fall i en stentrappa för flera år sedan fick jag endast rådet av husläkare att avvakta och att svullnaden skulle minska med tiden.
Hej, Jag vill delta i en "grad fondo" cykeltävling i italien. Enligt anmälningsblanketten måste jag uppvisa läkarintyg på att jag är frisk (atletisk). Var kan jag få tag på ett sådant? Pris?
Jag behöver träffa en läkare pågrund av min idrottsskada som blir värre, och har aldrig träffat en bra läkare som kan hjälpa mig. Kostar det något att gå till er läkare om man är under 18, jag är endast 17år.
Hej jag är en tjej på 18 år som håller på med truppgymnastik. Jag har alltid haft problem med skador, allt från benhinnor, handleder, fötter men det har inte stoppat mig i min träning.
Jag skulle gärna vilja ha svar på denna fråga. Jag är 176 CM lång. Jag väger 60 KG. Jag vill inte bli så jätte mycket längre jag är en kille på 13 år. Hur gör jag för att sluta växa eller att växa segare. Jag vill max bli 186 CM.
Är det ok med lättare träning vid infektion? Tränar löpband 10km a 47-48 min (vanligen ca.43) 3-4ggr/vecka. Har penicillinbehandlats för halsbesvär samt troligen haft öroninflammation under tiden. Är nämnda dos ok eller bör den ändras?
Jag får ofta magproblem vid kyla. Jag ägnar mig åt konditionsträning - hastighetsskridskor, löpning, inlines. Jag kan få problem med magen även när det inte är kallt, men det är i synnerhet när det är kallt och dragigt som problemen märks.
Hej, Min sambo har en 17årig son som tränar väldigt mycket. Han tränar hockey, kondition samt styrketräning. Sista året har han vid upprepade tillfällen när han "tagit ut sig" på hockeyträningar, matcher osv blivit att må dåligt efteråt.
Hej.Jag har alltid tränat , gympa mest . Men även annat med hög intensitet. Jag drabbades av mykoplasma i december. Kom igång i februari med träningen igen. Känner nu att jag är vältränad, mår bra allmänt .
Hur farligt är det att träna (löpning) då man har förmaksflimmer? Har haft detta några år. Det är inte vid varje tillfälle dock utan kan komma då och då.
Hej! Jag är en 21 årig kille som inte är jättevältränad men ändå är slank. Jag var ute och joggade i Ca.
Jag är en tjej på 21. Jag har hört att motion kan minska deppretion utan mediciner. Hur lång tid tar det innan man märker av någon skilnad? Vilken motionsform är bäst? Just nu motionerar jag inte alls.
Ett par gånger har jag efter eller under längre pass fått fruktansvärda magkramper. De kommer utan förvarning och de sitter i magsäcken känns det som. De är så smärtsamma att man ligger och vrider sig och kvider bara.
Jag är en mamma till en längdskidåkartjej år som går sista året på skidgymnasiet, tränar ca 600 -650 timmar/år. Tävlar i princip varje helg ni under säsong.
Kan en slapp magmun ge liknande symptom som astma, dvs andningsbesvär, hosta mm? Jag blir besvärsfri, om jag tar en Lanzo precis innan löppasset. Annars stora problem.
Hej Idrottsdoktorn! Jag sträckte mig ganska så kraftigt i den nedersta magmuskeln på höger sida vid fotbollsspel för ca 6 veckor sedan. Den första akuta fasen som orsakade "hugg" vid promenad, skratt och nysningar försvann efter 5-6 dagar.
Hej. Har haft peoblem med s.k gubbvad och fick ett råd om att prova magnesium vilket jag gjorde och det hade ett gott resultat.
Jag får varje gång jag tränar hårt väldigt ont i magen. Det inträffar när jag rider ett hårt dressyrpass, springer eller tränar på crosstrainern när det börjar ta emot. All den träningen anstränger väl bålen en del?
Hej! Läste om magproblem på grund av löpning, och tänkte ställa en en fråga om det. Det har nämligen hänt ett par gånger, framför allt efter längre pass att jag kräkts efteråt.
Hej! Jag är en tjej på 17 år gammal som har haft problem med magen i väldigt många år. Jag är vältränad och har spelat fotboll i cirka 7 år.
När jag springer/åker skidor blir magen orolig, bubblar å kör o.s.v. Problemen började på allvar i December. Kan det bero på magmuskler? Samma symptom får jag när jag sträcker på magen.
Min dotter som är 13 år spelar fotboll och har sedan ett halvår tillbaka fått kraftiga magsmärtor när hon anstränger sig. vid teknikträning är det inga problem men vid löpning el match får hon ont så att hon får kliva av . Brukar ha hög smärttröskel.
Jag är en 51 års kvinna som undrar över om någon form av mineral eller vitaminbrist kan förvärras av fysisk aktivitet speciellt vid kraftig svettning.
Hur räknar man ut sin maxpuls?
Hej! Jag har precis fått veta att jag har för högt blodtryck, 166/90. Har inte känt något utav det men nu har jag fått medicinen Lostartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 50mg/12,5mg. Jag är kvinna 54 år, 152 cm kort och väger 46kg.
Hejsan. Jag har en fråga, som jag länge har funderat över. Jag är föredetta fotbolls och handbolls spelare. Har lyckats att vrida mitt knä ureld två gånger i samband med idrotts matcher. Jag har gjort två titt hålls operationer - artoskopi.
Hej, jag genomgick för exakt en vecka sedan en meniskoperation utförd av Magnus Forssblad. Har kört de rehabövningar som jag fått och knäet känns succesivt bättre. Dock har jag fortfarande svårt att böja knät, eller sitta på huk.
Mitt problem är att jag har så långa och rikliga menstruationer, och får ont i magen mest hela den tiden, vilket gör att jag aldrig kommer igång med min motion.
Min dotter har fått hudinfektion mellan tårna och börjar äta penicillin, kan hon träna trots det? Jag har för mig att det är bäst att initialt av penicillinkuren undvika träning?
Hej! Min dotter 9år har inte kunnat gå på sin häl på snart tre månader. Det började i våras med ont i hälen efter ansträngning(fotboll)som gick över efter vila.
Jag har upplevt minskad muskelmassa och minskad styrka nu i mer än 1års tid. Jag har styrketränat flera år (då främst för muskeltillväxt och ökad styrka) men upplever nu en utveckling motsatt önskad riknkng.
Jag heter Karin och jag undrar om du tycker att mitt träningsschema är bra. Jag är 166 cm lång och väger 65 kg. Jag springer 2 dagar i veckan 45 minuter. Jag användet stepmaskinen 2 dGr i veckan 45 minuter.
Efter ett tag vid löpträning så börjar det komma ett kluckande ljud från vänster sida på magen nedanför revbenen? Jag får inte någon smärta av det. Kommer kluckandet från mjälten?
hej. jag är en 14 år gammal tjej och jag har spelat fotboll sedan jag var ca 6 år. detta år tränar jag och spelar matcher med tjejer som är 1 till 3 år äldre än mig. det blir ju en annan intensitet och fart på de matcherna.
Stort tack för denna sajt. Var på nätet får man sådan kompetens, empati och vägledning utan kostnad ? Har själv fått svar och vägledning på två frågor senaste tiden och kan därmed gå vidare enligt era rekommendationer.
Jag har lite frågor: 1.Jag undrar hur mycklet5 man måste jumppa eller springa för att få rätt motion? 2.Hjälper det att man gåre mycket??? i så fall hur mycket??? 3.
Hej När jag åker längdskidåkning så får jag så ont i en punkt på höger sida i ryggen, får det när jag skjuter ifrån med höger skidan.
Jag är till åren kommen. I unga år idrottade jag mycket, jag fick sluta p,g,a, smärta i höfften. Jag har blivet undersökt med både vanlig röntgen och magnetröntgen, inget hittat, allting som det ska.
Hej jag har under tre år haft ont i bröstet på höger sida samt under armhålan.Har varit i kontakt med flera läkare och sjukgymnaster och dom tror på att jag har en inflamation mellan revbenen.
Hej! Jag har hållit på med viktnedgång ca 2 år nu och det har gått bra. Jag började på 89,9kg och har varit nere på 69,9 och låg sedan och pendlade mellan 70-73 rätt länge och det kändes bra!
Hej! Har under 1½ års tid haft en irriterande utfyllnadskänsla under hö revbensbåge, o detta började när jag varit hos en naprapat,för att försöka trycka ut spända muskelpunkter i rygg/nacke samt även bålmuskulaturen.
Hej, har en son som spelar hockey på junior elitnivå som har problem med nageltång på båda stortårna. Finns alternativa behandling till operation?
Hej Dan! Jag har precis hittat till idrottsdoktorn.se, väldigt bra hemsida ni har! Men jag har inte riktigt hittat svar på mitt problem, så jag testar att skicka en fråga o se..
Jag har dragit på mig en skada efter att jag utfört lutande bänkpress. Det knäppte till vid vänster skulderblad och jag fick direkt ont på vänster sida av nacken, trapsmuskeln.
Hej! Jag undrar hur det fungerar med alkohol och träning. Självklart ska man inte dricka alkohol före ett träningspass, men jag undrar var gränsen går.
Känner att jag blir varm snabbt vid kroppsansträngning. Exempelvis efter 45 minuters promenad har jag en kroppstemperatur på 38,2-38,5. En timme efteråt är tempen åter som vanligt. Är detta normalt? Om inte, vad kan det bero på?
Hej, vår dotter är 10 år och tränar taekwondo på tävlings nivå. Hon har 2 guld, 1 silver och 1 brons på Sveriges största tävlingar. Men på gympan i skolan i början av september föll hon och fick 2 killar över sig och bröt nyckelbenet.
Hej ! 10-åriga sonen bröt nyckelbenet "bra brott" för drygt 7 veckor sedan. Aktiv inom ishockey där de får tacklas. När kan han köra för fullt tycker du ?
Enl dagens Metro 000911 kan (inte bara hård) träning orsaka cancer, hjärtinfarkt & celldöd! Eller åtminstone förkorta livet med många år. Artikeln är skriven av Thomas Heldmark. Var hittar man fortsatta 'diskussioner' om detta?!
Hej! Drabbades av nässelutslag för några dagar sedan, var till läkare som skrev ut Betapred som jag skulle ta under 3 dagar (8 st första dagen, 6 andra och slutligen 4 st som igår) samt Desloratadine som jag skulle ta under 10 dgr.
18-årig tjej som dansar mycket. Ryggmuskler på vänster sida ovanligt starkt utvecklade, men nästan inga muskler på höger sida (även då jag gör "paralella övningar".
Hej! Måste verkligen ha svar. Om man har ojämna muskelfästen t.ex. bröstmusklerna som på mig. Undrar jag om det går att göra någonting för att få dom mer symetriska för det är något som stör mig extremt mycket för det är stor skillnad på dom.
Har upptäckt att det ena benets vad muskel är mycket mindre än det andra.Har inget besvär av detta när jag springer t.ex.Men funderar vad det beror på och om det är början till något allvarligt.
Hej! Jag är en simmartjej på 17 år. Under hårdträningsperioder som vi har i ca tre veckor (sedan en vecka medel eller löst)tränar jag upp till 8 hårda simpass plus tre styrketräningspass.
Hej, Jag är en tjej på 50 år som undrar hur jag kan avhjälpa att mina sittmuskler blir så lätt uttröttade och ömma efter promenad eller gymträning? Jag gjorde 2009 en steloperation mellan L4/L5 och har både inopererad benmassa och skruvar.
Hej! Jag fick skoskav av mina fotbollskor i vintras och har fått en slags bula efter det. För några dagar sen fick jag en ordentlig smärta i hälen när jag hade mina joggingskor på mig, som jag för övrigt har haft ett tag.
Hej, Jag är en man på 45år som sedan 10 årsåldern har tränat och hållt mig aktiv inriktat mot konditionsidrott. Sedan i september 2016 har jag inte kunnat träna pga ordentlig smärta i halsen/ bröstet.
Hej, Sedan några dagar tillbaks har jag fått en stickande smärta under den bakre delen av hälen. Detta får jag när jag stretchar baksida lår/vad, exempelvis när jag böjer mig ner för att knyta skorna.
Hejsan! Är en tjej På snart 16 år, som sakt idrottar jag i skolan 3 gånger i veckan och efter skolan sitter jag och tillbringar hela min dag vid datorn sittandes.
Hej! Jag har tidigare varit långdistans löpare men tog ett uppehåll på två år och har nu börjat igen. Men nu har en stark smärta börjat uppstå efter 200-300 meters löpande vid bröstbenet mot det högra revbenenet.
Jag har varit förkyld till och från nu ett tag men det har blivit bättre, så igår tränade jag cirkelträning mest konditions övningar.
Hej! Jag har en dotter på 12 år som spelar fotboll 2-3 dar i veckan, hon har den senaste tiden klagat på smärtor i bägge fötterna och just runt fotknölarna.
Hej! Min son Darius (14år) har ont i foten 12 veckor. Han känner som nålen sitter djupt inne i hälen och smärtan gör upp. Smärtan kommer under och efter aktivitet. Han villat från träning två månader, men känner sig inte bättre.
Bytte löparskor i maj och fick kort därefter ont i 3:e och 4:e tån. Började gå annorlunda inne, för att inte belasta. Tränade på (jogg, pw, aerobics) och trodde det skulle ge sig, men det blev så sakteliga värre. Googlade och trodde jag fått mortons.
Hej! Jag fick i början av hösten ont i min vänstra fot på ovansidan. Känningarna var ingen skarp smärta utan mer pulserande värk. Jag tyckte att värken eventuellt förvärrades av att jag hade foten på golvet snarare än i samma höjd som höften.
Jag har under ett drygt år haft en s.k. hälsporre. Den är numera diagnosticerad via röntgen. Innan dess har det gjorts ultraljud på foten för att konstatera ev.
Hej, jag har börjat träna fotboll på grus, sedan några träningar fick jag en kraftig smärta i foten hälsenan, sedan under fotknölen.. vad kan detta va?
Jag har sprungit mycket under lång tid och i våras sprang jag sthlm Marathon. Efter detta fortsatte jag att springa men ganska så snart fick jag ont i foten.
Har i ett par dagar haft ont på baksidan av min vänsterfot. Smärtan känns som att kommer från vänster utsida (längst bak) av Calcaneus. Har inga känningar i Tendo calcaneus. Kan det vara vara Akilessenans fäste?
hej jag är en tjej på 14 snart 15 år.jag tränar konståkning mellan 5-6 dagar i veckan och ibladn mellan 2-3 timmar om dagen... den senaste veckan har jag börjat att få jätte ont i min högra fotknöl på innersidan.
hallå! Har tränsatr nu i cirka tre månader, styrka blandat med cardio, hopp och springa osv. när helt plötsligt vid en knäböj De smällde till och jag fick ont i framsida lår. Men Inte mitt på utan till höger, så utsida lår, på höger sida.
Min sambo 49 år, lite överviktig. Har sprungit maratonloppet 5 gånger åkt vasaloppet några gånger och varit bra tränad. Nu har han börjat spela badminton igen men han får så vansinnigt ont i fötterna, kan knappt gå efter ett träningspass.
Hej! Min son tränar handboll fyra kvällar i veckan och får jätteont i fötterna när de tex värmer upp med hopprep. Han får en brännande smärta som gör att han knappt kan gå.
tja jag är en kille på 19år! jag har ett jävligt jobbigt problem får nämligen ols ont varanan vacka typ! eller så känner jag efter för mycket mina halsmadlar är jämt stora kan det kännas att dom gör ont?
Jag har ont i vänster hand sedan något år, viket förvärrats sista året. Det gör nu inte bara ont när jag försöker lyfta något utan även ibland på natten då jag vilar.
Jag bröt underarmen för 6 månader sen men är nu återställd. Däremot så får jag väldigt ont i höger handled vid på lillfingrets sida mellan "knölen" och handen när jag boxas eller slår på säck.
Min 10 åriga son spelar hockey och har fått ont i hälarna av skridskorna och förhårdnader på utsidan av hälarna., ca 2 cm upp.
Jag har en 12 årig son som haltar/kan ej stödja sig på hela vänster fot då han har så ont i hälen, ont under. Har funderingar på vad det kan vara. Någon tanke? Han tränar både fotboll och innebandy.
Hej! Jag har sedan lite mer än en månad tillbaka haft problem med hälen på min högerfot. Det började när jag spelade innebandy. Jag har för mig att jag sprang ganska snabbt då det plötsligt högg till i hälen.
Hej! Jag har sökt i er frågespalt men hittade inget som riktigt matchade mitt problem: Jag har börjat få ont på undersidan av foten när jag går barfota hemma.
Hej! Jag träffade Dr Leijonwall för 4 veckor sedan med en öm, svullen häl. Fick diagnosen bristningar i hälen och ordinerad att avstå från löpningen en tid.
Hej, jag har en son på 10 år som idrottar en hel del. Han spelar fotboll, tennis, handboll och pingis, totalt ca 5-7 timmar/vecka. Sen ett år tillbaka (ca) har han haft problem med vänster häl.
För 6 månader sedan fick jag ont i hälsenan men fortsatte att träna, dock ej löpning, fyra dagar i veckan.
Min son är 17 år och har kört motorcykel i ca 10 år, och har sista åren fått problem med ont i händerna när han kör. Det är inte vanligt ont eller kramp som man normalt får och det går inte att "träna" bort.
Jag har under ca 1,5 år haft en grym smärta som sitter på vänster sida ländryggen strax ovanför skinkan ( muskelfästet ) ? när jag sitter, ligger eller tar i för mycket tex roddmaskin.
Jag är en 13 år och idrottar väldigt mycket. En dag ställde jag mig upp snabbt. Då fick jag höra ett knak av min höft och fick smärtor. Vad ska jag göra?
det började med att jag hade lite ont i ryggen i2dagar sedan vaknade jag på morgonen med en fruktansvärd värk över knäet och låret mest var det knäet som gjorde ont.
Min son är 12 år och spelar fotboll 4 gånger i veckan och matcher på helgerna. Han har ont i knäna hela tiden även när han inte spelar fotboll. Det känns som värk i knäna. Han har också ont i hälarna.
Hej! Jag får ont i knäna när jag åker skidor och det spelar ingen roll om det är plus eller minusgrader. Jag har lite glapp i knäna pga förslappade ledband och knäleden ligger inte mitt i knäskålen. Hur får jag bukt med detta onda vid skidåkning?
Hej! Jag är 17 år och får ofta ont i ljumsken när jag har gått på golfbanan. Det gör så ont att jag knappt kan lyfta mitt ben någonting, Smärtan håller i sig 2-10 dagar.
Jag har ont i högra nederdelen av ryggen. Jag spelar fotboll och jag fick det plötsligt efter 3 veckors träning efter lov. Får lite ont nät jag springer men när jag ska skjuta bollen och vrida mig så får jag ganska ont.
Hej! För tre veckor sedan så spelade jag tennis och i ett slag ska man fånga upp racket med vänster hand, men jag missbedömde och slog kraftigt mot min tumme.
Hej skulle bara vilja fråga vad man gör åt den smärta som man har i vänstra benhinnan. Är det från att ha tränat för mycket eller att man springer fel? Har cyklat mycket tidigare.
Hej. För 2 dagar sen var jag ute och löpte i skogen då jag halkade omkull och slog vänster knä från min synvinkel. Smärtan var intensiv men jag fortsatte att springa, och smärtan försvann.
Hej! För snatr 5 år sedan fick jag ont i knät och PFSS konstaterades. För tre år sedan gjorde jag artroskopi med lätt artros bakom patella som diagnos. Jag har under åren tränat/kört rehab/gått hos naprapat för att hålla efter skadan.
H
jag spelade innebandy. och fick väldigt ont i vristen under knölen. fick väldigt ont när jag belastar den foten. Ibland känner jag det inte alls. ibland känner jag det lite. ibland känner jag det mycket. då jag knappt kan stöda på foten.
hej! jag har jätte problem med öronen när jag är ute och springer eller när jag bara är ute i blåst. det värker i öronen, sen går det vidare och värker i nackrosetten och huvudet börjar göra ont.
Har sedan okt 2009 haft ont i insida höft när jag springer,noterade nu att jag fått en en ömmande förhårdning/knuta vid ljumsken.springer cirka 7 mil i veckan och har sprungit utan någon längre vila sedan jag började springa okt 2009. Vad göra?
Hej! Har efter längdskidåkning plötsligt fått ont i vänster fot. Det ömmar vid tryck mot benet (?) som går ovanpå foten mot tån jämte stortån, vid en punkt några centimeter från tån upp på foten.
Min son, som strax är 15 år spelar innebandy och fotboll på "hög" nivå. I tre år har han plågats av en difus smärta på ovansidan av foten, det går som ett band från fotknöl till fotknöl.
Hej, Jag har under ungefär 2 veckor haft ont på ovansidan av min högerfot. Har jag suttit en stund gör det jätteont när jag börjar gå. Men när jag gått en stund känns det bra och jag slipper halta.
Hej! Jag tog en kortare löparrunda när jag var ganska otränad och fick ont i hela foten. Det var svårt att lokalisera var det gjorde ont, det kändes i hela foten, under och över och i.
Hej, Jag har tränat skidåkning, löpning och promenerat ganska frekvent under februari månad. Sedan 1 vecka tillbaka har jag fått ont mellan ankeln och hälen, precis vid hälsenefästet, där det bildats en liten öm knöl.
Hej När jag har tränat den senaste tiden får jag ont på en punkt mitt på hälsenan på båda fötterna. Det är precis som det "sticker" ut en knöl. Denna knöl är väldigt öm och kommer hela tiden emot baksidan av mina fotbollskor där hälen vilar.
Hej, Har under en tid ca några månader haft ont i min vänstra fot, mellan andra och tredje tån, precis i "skarven" mellan trampdynan och hålfoten. Det gör förbaskat ont.
Jag har sedan några månader tillbaka haft smärta under foten, precis bakom där tån fäster i foten. Smärtan kom smygande under sensommaren och till slut blev jag tvungen att söka vård.
För ett år sedan så op.jag hälbenet . Började att arbeta efter 5 mån. fick plantarfascit på den andra foten. Tejpar fortfarande. har fått inlägg tll specialskor.Jag får pulserande brännande smärta under båda fötterna, jag varierar mina skor.
Har en tioårig dotter som tränar Taekwondo och idag ca 15 min efter avslutad träning fick hon plötsligt jätteont under båda fötterna.Så illa så hon nästan grät i början Mest i fotvalvet, ej hälarna.
Hej! Jag gjorde kejsarsnitt för 18 månader sedan. Nu har jag börjat träna på gym, core, affrodans, box och kondition. Framför allt när jag kör core får jag en hemsk brännande smärta genom ärret. Jag kan inte göra många rep.
Hej, jag har under en längre period haft ont i sidan av naveln till och från, smärtan känns väldigt svagt när jag ligger på vänster sida och inget på höger. Det smärtar väldigt mycket lär jag lutar överkroppen bakåt.
Vilopuls 68 slag per minut. Spinger 2500 meter på 12 minuter (coopertest) vilket indikerar ok kondition. Ingen pågående infektion i kroppen.
Jag har under de senaste åren tränat både fotboll, styrketräning och lite löpning, och anser mig vara vid god fysisk form. När jag tränar, och spelar, fotboll blir jag trött ovanligt snabbt.
Hej! Jag undrar om jag kan träna(friidrotta) lätt när jag äter pencillin för halsfluss/angina. Skall börja äta pencillinen imorgon. Om jag inte får kan du skriva varför.
Kan jag simträna om jag äter pencillin jag är på slutet av behandlingen, jag är behandlad för halsfluss.
Har problem som ställer till det vid löpning och styrketräning.Kramper I piriformis, harmstings och vaden. Leder till smärta och muskelsvaghet I ben Otaliga naprapatbehandlingar har inte hjälpt. Kan ni hjälpa till?
Hallå! Har Plantar Fasciit som jag fick för ca: 4 år sedan. Var då gravid o löptränade inför några lopp. Problemen kom när jag började att springa över 1 mil.
Hej. Jag har haft problem med en fot sedan drygt två månader tillbaka. Från början hade jag under några veckor en svag känning under framsidan av hälen. Inget som störde eller blev värre vid aktivitet.
Hej Min dotter är 12 år och mycket vältränad. Sen 3 mån tillbaka får hon svårt att andas, andning blir pipljud och musklerna i halsen drar ihop sig. Stannar upp och det går bra att springa igen.
Hej har gymmat i ett par år och aldrig haft problem med axlarna. Nu två senaste gympassen när jag har tränat axlar så har jag haft problem med min högra axel som även har varit min starkare axel.
Jag är man 48 år fd. elitlöpare (medeldistans) som de senaste 2 åren hittat tillbaka till löpglädjen (ingen löpträning på ca 25 år) tränar regelbundet, pushar mig gärna till max-nivå, går framåt snabbt och o satsar nu på en "veteran-karriär".
Hej! För cirka 5 månader sedan fick jag väldigt ont i stortån och antingen senan eller benet som följer upp i foten. Jag är inte helt säker vad det berodde på men under cirka en veckas tid gick jag över en mil om dagen.
Jag får ont i hälen av mina dansskor (Nowalie-skor i skinn). Det är bara i dom skorna som hälen är öm. Det är inget sår, bara en öm punkt (lite rött just vid knölen, annars inga yttre symptom).
Jag tränar inför triathlon och har under en tid nu ökat min träningsmängd till att nu vara ganska hög (1-2 pass per dag).
Hej! Jag är är 21 år och håller på med fotboll och tidigare handboll.
Jag har jättestora problem med att träna på morgonen/förmiddag även om jag ätit ordentligt så blir jag jättelätt svimmfärdig, speciellt av konditionsträning. Jag har inte lågt blodtryck. Tränar jag på kvällen är det inga problem.
Hej! jag har sedan en längre tid försökt att rehabilitera min vänstra fot. Problemet uppkom under en innebandymatch, förmodligen i en vändning. Smärtan var direkt på utsidan av foten, vid lilltån och ca en decimeter neråt.
Hej, Har under en tid nu haft problem med min högra vad och mitt vänstra fotled, i samband med att jag promenerar eller joggar.
Hej! Jag är en tjej på 22 år som börjat ta tag i det här med motionen. Jag är ute och går en runda på 4km 4 dagar i veckan Mitt problem är att mina vader är stumma och låser sig och gör väldigt ont första 2 km.
Hej, jag har problem med mina vader.
Hej! Jag är en 19 årig kille som sysslar med längdåkning.Jag har ett problem när jag åker skate (skridskoskär) Jag får så ont just ovanför foten ungefär vid benhinnorna. Jag blir stum och får otroligt ont.
En kund som tränar hos mig har fått en propp i vaden. Läkaren sade att den satt i venen och att han hade fått det genom en muskelbristning.
Hej ! Jag jobbar som skolläkare. Finns generella riktlinjer för provtagning på elitidrottare? Här tas sen länge blodtatus och ferritin årligen på elever vid Riksidrottsgymnasiet. Ska dessa ungdomar mer liberalt få järnsubstitution?
Nu är det mycket tal om EPO, höghöjd mm när det gäller konditionssporter. Nu en lite kontroversiell men hypotetisk fråga.
Hej. jag ska skriva ett arbete i idrott som ska va inlämnat v 8. arbetet ska omfatta ca: 6 data skrivna A:4 och ska handla om ett hälsoproblem.
Jag har väldigt svåra besvär av reflux och bråck på magmunnen och har på grund av detta varit tvungen att sluta löpträna. Det gör helt enkelt för ont i bröstet och magen under och efter träningen. Min högsta önskan är att kunna återuppta löpningen.
Hej Min fråga sammanfattas i rubriken. Jag har väldigt stora problem vid löpning när det gäller reflux. Får efter 10-15 minuter väldigt ont i magen och upp i bröstet. Det är en brännande och svidande känsla som är enorm!!
Hej! Jag arbetar som psykolog på maria ungdom. Har en patient som ev. dragit på sig träningsskada och jag försöker hjälpa honom till bra vård. Hur går remissförfarandet till till er?
Hej! Jag är en pappa till en kille på snart 15 år som sedan 18 månader lider av barnreumatism. Han älskar att idrotta och då framförallt ishockey.
Hejsan! Jag skulle bli jättetacksam om Ni kunde svara på följande frågor: 1.
Jag önskar hjälp med riskbedömning: Är på 3:e dagen med Kåvepenin 800mg 6 tabl/d för infektion under tand. Inplanerat crossfitläger från beh.dag 6. Kan jag träna?
Okej var bara rädd att ifall jag skulle börja ta betablockerare och gå till gymmet och köra lika tungt som vanligt att jag inte skulle orka de och kanske tappa vikterna och skada mig.
hej Jag åkte Kort vasa och i en vätske-kontroll så åkte skidorna framåt och jag satte mig rätt ned på rumpan. Det gjorde ont men jag kunde fortsätta (3 km kvar) efter en vecka känner jag fortfarande smätrta.
Jag är en van golfare som även tränar allsidigt på gym och även stretchar. Har nu haft 0nt i 6 månader efter en sträckning av en vridmuskel på höger sida i mitten av ryggen strax intill ryggraden.
Hej,haft ont i mitt vänstra knä ca 12 år, kan ej sätta mig på huk, ställa mig på knät eller sitta med benen under mig. Detta började helt plötsligt när jag tränade på F & S typ 3 ggr/v. Har ofta lite problem med att gå ner i trappor.
Hej! Jag har under ett års tid haft problem mellan ryggraden och skulderbladet på vänster sida. När jag tar djupa andetag känns det som om jag får en låsning i en sena eller muskel.
Hej! Jag har råkat ut för ett falltrauma. DT påvisar fraktur i mellanfoten. Avlöst fragment på laterala cubiudeum, fraktur laterala cuniforme samt madialt metartarsale II. Behandlas med konservativ behandling med cirkulärgips i 6 veckor.
Hej! Varför får jag sendrag i mina fötter som sprider sig till vaderna vid olika slags tryck under foten. Tex pedalen på en cykel eller att jag kommer ställer foten fel över en tröskel. Det gör jäkla ont...
Hej. Jag har en son på 10 år som har väldigt ont i hälarna.(Mer i den ena). Han spelar fotboll och ishockey och problemen började för ca: 1 år sedan. Vi har varit hos vårdcentralen och fick beskedet Servers sjukdom.
Jag undrar hur det är för oss elitidrottare. Hur lång tid före en tävling ska man helst inte ha sex? för att man ska kunna prestera max? Undrar bara det har sagts så mycket olika saker så därför undrar jag hur de är?
Vad är det egentligen som gör så att man helst inte ska träna när man är kraftigt förkyld och varför man absolut inte ska träna när man har ont i halsen?
Jag tränar de mesta typer av konditionsträning mestadels längdskidor nu under vinterhalvåret och det kan bli ca 12 timmar träning/vecka. Jag är noga med hygien och kost. Men jag blir sjuk ca var 5 vecka.
Hej, jag upplever ofta sjukdomskänsla dygnet efter styrketräning. Det känns precis som att jag håller på att bli förkyld (huvudvärk, trötthet, dåligt humör och ibland värk i kroppen) men går över efter ett dygn.
Hej! Har en 14-årig dotter som under längre tid har ont i knäna (till höger och vänster om knäskålarna), Höfternas sidor, ryggslut, benhinnor från knä och neråt samt under trampdynorna. Vi har gjort några reumatiska prover och dessa ser bra ut.
jag har spelat fotboll och sparkat bollen fel. Jag träffade bollen alldeles för långt ut med foten så det gjorde ont i fotleden. Det gjorde ont en liten stund men sedan fortsatte jag med träningen som vanligt.
Hej det är så att jag skadat mitt vänster ben på insidan/baksida lår. Fick skadan efter att kört benträning på gym sen när jag sträckte ut baksida lår så var det något som högg till i benet. Detta var för 10 år sedan.
Hej, Jag ådrog mig en bristning i låret den 23/10 på ett tabatapass.jag avstod helt från träning i en vecka, den 31/10 och 2/11 deltog jag i träning utan problem med låret.
Finns det någon skillnad mellan tjejer och killar som får idrottsskador? och skillnaden mellan yngre och äldre skadade?
Hej! Jag har en fundering gällande min son som är 15 år!Han åker och tävlar i längdskidåkning här i gästriklands distrikt!Han tränar rätt regelbundet, typ 5dagar i veckan, löpning, rullskidor, cykling.
är det så att skulderbladen ligger i någon slags ficka?
Går det att fortsätta orientera på elit nivå om man får sköldkörteln bortopererad?
blir det en bula på knän när man har slatter?.
Hej! Jag har en slemsäcksinflammation på utsidan av foten precis nedanför lilltån. Detta är för mig ett stort problem både i vanliga skor och i pjäxorna då jag är alpin åkare. Jag har haft detta många år, men i höst har det blivit ett stort problem.
Jag har pga överbelastning av mycket små muskler i strupen utvecklat något av en krampsymtom som påverkar rösten.
Hej! Jag cyklade otränad drygt 2,5 mil och när jag nästan var hemma fick jag panik i vaden strax under knät. Jag vilade använde is växelvis med värme.
Hej. Min son har spelat badminton i 5 år, senaste året får han ont i underarmen, trots ibland 1 veckas vila från spel så kommer det tillbaka.
Jag har i ca en månad haft en jobbig tryckande smärta i bröstet, den kommer lite titt som tett. Den började komma efter ett hårt bänkpress pass på gymmet. Har tränat hårt och mycket än längre tid och aldrig känt denna smärts förut.
Hej! I samband med en psykisk kris under försommaren började jag löpträna som en del i att komma igen. Jag har försökt anlägga en målmedveten och regelbunden träning 3 ggr/v. Ganska hårt och resultathöjande då jag får en skön kick av det!
Hej! Min 14 åriga dotter har kraftig smärta i benet som går rakt ner till stortån, detta uppstod vid ett motlägg i fotboll.vi har röntgat den men det var ingen fraktur.
Hej! Har under en lite längre tid haft jätte ont på ovansidan utav foten, och smärtan strålar upp på utsidan utav vaden som gör att jag får problem att gå. Ibland får ja även kramp i tårna. Jag gick till en läkare med detta men fick ingen hjälp.
Hej har tränat intensivt nu i ca 2 veckor ca 3 timmar/dagen. Är nyutbildad instruktör i zumba o afrikansk dans mm o har under denna tiden gått på utbildning . tränar normalt sett varierat o ca 1 timme varannan dag.
För ungefär två veckor sedan började det smärta i mitt vänstra knä. Det gör ont när jag belastar knät samtidigt som det är böjt och det värker när knät är stilla för länge.
Jag har fått tilltagande smärta i vänster ljumsken ffa vid statisk träning som plankan. Det ömmar kraftigt som om något kommer i kläm. Känner dock inga knölar eller svullnader. Smärtan fortsätter även efter träning men med mindre intensitet.
Hej! Jag har en spelare (tjej) i träning som får ont i ljumske och rygg samtidigt vid träning. Har du någon idé om vad problemet kan vara? Kan det vara samma muskel som smärtar på bådaställena?
Hej. Har haft problem med en ljumske alt muskel på insida lår i två års tid. Håller på med karate och problemet dyker upp i samband med rörelser i ytterlägen, tex sparkar.
Hej! Sen ungefär 1,5 år tillbaka tränar jag wushu, en sport där höga sparkar är vanligt. Nästan ända från det jag började har jag haft ett lite skumt problem: Nästan varje träning, då jag värmer upp sparkarna, hugger det till i vänster lår.
Nästan efter varje löppass oberoende av hastighet och längd så får jag otroligt smärtsamma kramper i nedredelen av magen. Kramperna kmr i intervaller med ca 15 min paus och de håller på i ca 10 min och denna procedur upprepas under hela kvällen.
Jag har en konstig smärta i underarmarna, ska försöka beskriva den så detaljerat jag kan eftersom 3 läkare och 2 sjukgymnaster inte kunnat hjälpa mig än så länge.
Jag är 14, snart 15, och tränar konståkning c.8-9 ggr i veckan. Även badminton endast 1gång i veckan, eftersom jag satsar på konståkningen nu. Jag gjorde ett hopp idag i slutet av träningen.
Hej! Vår dotter är 15 år och tränar innebandy regelbundet. Senaste halvåret har hon varit sjuk med feber och halsont i omgångar. För ca 1 mån sedan fick hon en penicillinkur (kåvepenin/7dgr) mot halsinfektion (streptokocker).
Hej! Jag är en 45-årig tjej som för två dagar sedan körde överkropp på gymet och märkte en konstig känsla i samband med när jag stretchade vänster underben.
Vad kan jag göra åt skadan som jag fått? gör ont på utsidan av foten vid löpning och belastning.
Hej dr Leijonwall! Jag är en tjej på 21 år och jag går just nu en dansutbildning i Tyskland. Jag har under 5 års tid gått olika dansutbildningar som är förberedande inför denna utbildning.
Hejsan Jag är 24 år. Jag får en slags håll eller hur man nu kan säga under höger revben. Men det är mycket värre får riktigt ont. Jag får det när jag spriger eller spelar fotboll.
Hej! Jag har efter att åkt skidor utför på ganska hårt besvärligt underlag fått smärtor på utsidan av smalbenet, ca 10cm upp från nedre vristen. Det är en smärta som knivar inuti vid en hård landning som sprider sig längs sidan.
Hej, efter en tids uppehåll (ca 6 år) har jag tagit upp min triathlon träning och tränar 9 timmar i veckan i 3 månader och häromdagen fick jag ont i båda ljumskarna. Det smärtar när jag går samt att det går ner i benen och krampar i lår och vader.
Hej! Jag får ont i lungorna, nedre delen av magen (som kramp attacker), ländryggen.
Hej! Jag har haft snapping hip i ganska många år, mer eller mindre besvärande. Skulle så hemskt gärna vilja kunna träna som alla andra och undrar hur ni brukar behandla detta?
Hej! Jag har ett tillstånd som bedöms som Snapping Hip, vilket innebär att min höftmuskel glider över höftkulan, på båda sidorna. Med detta som är väldigt obehagligt och som på senare tid börjat göra mer och mer ont kommer ryggbesvär.
Hej! Jag är en 28 årig tjej som tidigare opererats för Sportman´s hernia. operationen gjordes 2004 och den gjordes utan nät. Min fråga är om man kan få återfall när det gäller just Sportsman´s hernia?
För en och en halv vecka sen hade jag fotbollsträning. Jag och målvakten gick in i en 50/50 situation, men hon råkade sparka på min fot istället. Fick riktigt ont, men jag kunde halta mig bort mot bänken.
Min son är 15 år och utförsåkare. Den här tiden på året tränar han mycket barmarksträning som är en kombination av styrke- och konditionsträning.
Hej! Jag är en tjej på 17 år som har spelat fotboll i princip hela mitt liv. Jag började när jag var fem och har endast haft ett uppehåll på ett halvår, men nu är jag igång igen!
Det är mycket stress i samhället nu. Jag undrar om det kan motverkas eller försämras av träning??
Hej! Efter i princip varje träningspass sover jag uselt. Svårt att somna och vaknar ofta under natten. Kroppen är grymt uppvarvad. Dagen efter känner jag mig sliten och på gränsen till förkyld. Jag har i övrigt bra immunförsvar.
Hej! Förra måndagen (en vecka sedan) vaknade jag upp av att det gjorde väldigt ont i båda mina underben, ömmade på framförallt höger insida av underbenet (benhinnorna).
Har en 12-årig dotter som fått en stressfraktur i bäckenet konstaterat.
I juli förra året fick jag en stressfraktur på Tibia kondylen ( insida knä ) . Har tagit det lugnt hela hösten . Men i december har jag börjat att gå en del och det resulterade i att jag har fått ont igen. Det är sju månader sen det hände .
Hej! Jag är en 42-årig tjej som alltid tränat mycket, ffa löpning. Har löptränat 3--5 ggr/vecka. Har senaste 2 åren börjat få ont längs tibia och fått en knöl mitt på skenbenet som växt mer och mer.
Jag är 65 år och har tidigare i mitt liv åkt mycket skidor och joggat. Jag äter nu Seloken Zoc, då mitt undertryck ibland är över 90-100. Detta gör att min ork är mycket sämre.
Är en tjej på 29 år. Förra sommaren fick jag plötsliga besvär utav extraslag, fick lättare panikångest ca 7 ggr under perioden maj-jan (2012-2013), besvär med huvudvärk, yrsel, sov dåligt -svårt att somna samt vaknade tidigt på morgonen.
Hej, har haft stora problem med min vänstra axel sedan lång tid tillbaks o har opererats några ggr senast var för ca 3 år sedan pga av hockeyskada, och axeln har blivit mycket bättre och den hoppar inte urled något mera.
Hejsan! Jag är elitdansare och efter en väldigt hård dansklass så fick jag väldigt ont uppe på sittbensfästet och misstänker nu att jag har sträckt mig i hamstringsfästet? Vad tycker du att jag ska göra??
Jag gick ner i spagat men när jag skulle rätta till "posen" kunde man nästan har hur det knäppte till i sitt benet. Har nu en smärta i hela högra höftben. och en svidande smärta i hela skinkan och en bit ner på låret.
Är vältränad och brukar inte få särskilt mycket mjölksyra och får jag så försvinner den snabbt. Nu sedan ca två månader är jag så seg. Får lätt mjölksyra och stumma ben. Det försvinner inte sedan heller.
Hej!! Mina besvär började för ungefär en månad sen. Jag träna 6dagar i veckan. Min träning består av löpning och styrketräning. Jag springer ca: 1mil per dag. och spendera 1tim 30min i gymmet varje dag.
Hej. Jag är en kille 22 år och väger runt 100 kg.
Hej! Jag är 17 år och har styrketränat i 2 år, 3 gånger/vecka. Det jag undrar är om styrketräning bromsar upp längdtillväxtren? Kommer jag at växa mer?
Hej jag är en kille på 17år och spelar väldigt mycket fotboll. Har fått en stämpling på stortån förra veckan under en fotbollsmatch.
Hej, Jag fick en stämpling på en match för en vecka sen. JAg kylde ner det direkt och gick av matchen. Sen kom svullnaden och efter några dagar fick jag blåmärken. Jag tror inte att något är brutet då jag kan röra foten och gå på den.
Jag har under ca 1,5 års tid försökt komma igång med regelbunden styrke- och konditionsträning. Kommer igång på vår- sommar hyggligt men får ofta göra uppehåll med någon veckas mellanrumm pga lättare förkylningssymptom "kli i halsen, snuva m.m.
Hej! Jag är 14 år & gymnast. Jag har ett litet problem, som börjar bli ganska stort... I somras sträckte jag min högra rumpa på träningen, det gjorde ont men jag fortsatte träna & om jag var uppvärmd, gick det bra.
Hej, Ni rekommenderar Adapt Contour (el Full Molded) som sula vid hälsporre. Tillverkaren har nu ändrat design på dessa sulor och jag fick ont i foten när jag testade nya varianten. Vad rekommenderar ni nu?
Hej! Min 12årige son har slagit i svanskotan. Han tränar flera gånger i veckan (fotboll, skridskor). Är det någon fara att börja träna igen? Behöver han vara heltsmärtfri?
Hej! Jag vet inte om ni är den rätta personen att fråga detta, men jag vet inte riktiga vart jag ska vända mig. Jag har problem med svettning.
Hej, Jag har varit hos min vårdcentral och konstaterat att jag inte har några infektioner eller dylikt, de hittar inget. Trots detta så svider det ovanför halsen dagen efter fysisk ansträngning, alltså inte i halssvalget utan uppåt.
Hejsan. Jag är en 45årig man som tränar styrketräning5ggr i veckan. Har idrottat hela livet,men börjat träna mer seriöst igen sista 3 åren. Efter senaste passet blev ja yr och trodde jag skulle svimma. Det varade i ca 15-20 sek sen gick det bort.
Hej! När jag är ute och springer och har sprungit en längre bit och stannar upp så svimmar jag, hur kommer det sig? Äter och dricker ordentligt innan jag löper.
För 3 veckor sedan slog jag armbågen i isen. Armbågen blev ordentligt svullen och jag fick en rejäl blödning. Nu har svullnaden lagt sig. Jag har fortfarande ordentligt ont vid beröring och den sväller upp regelbundet.
Hej! Jag är snart 14 år och har precis varit iväg på ett läger jag åkte linbana o tog plötsligt ner foten o fick en smäll i foten. Jag kunde gå på den men det gjorde ont. Den svullnade och blev stel o hård.
Min höger arm från axel till handleden svullen och har ca 3-4cm mer i omkrets än min vänster arm. Har varit hos läkaren och säger att det rör sig om en blodpropp och min fysioterapeut som jag brukar gå till säger sig inte villa uttala sig.
Hej! Efter varje fotbollsträning svullar min dotters fingrar upp ( 12 år)! Det kliar och hon är jätte röd om fingrarna . Vad kan detta bero på ?
Hej Dr Leijonwall. Mitt namn är Sara, jag är 22 år och har varit fysisk aktiv i hela mitt liv. När jag är ute och promenerar / powerwalkar så svullnar mina fingrar upp jättemycket och det gör ganska ont.
Hej Under juli-sep ökade jag min löpträning betydligt inför Lidingöloppet. Veckan innan Lidingöloppet, när jag sprungit 1 mil, svullnade det rejält ovanför min knäskål. Ingen smärta under löpningen eller efter.
Tja, jag vaknade med stor smärta i min vad och den svullnad på insidan, antog att jag måste ha skadat mig dagen innan då jag lyfte tungt marklyft. Tog lång tid innan det läkte minst 10 veckor.
Hej! Jag har en fråga för min brors räkning. Han är 26 år och har börjat med löpning sedan något drygt år tillbaks. När han sprang sin senaste halvmarathon var han väl förberedd men hade varit förkyld veckan innan och var inte 100% återställd.
Jag har dragit på mig en ganska ordentlig stukning under en fotbollsmatch. Vår lagläkare typ tror att det är en stukning på insidan av foten men också en skada på syndesmosen.
Hej! Jag är en kvinna på drygt 50 som börjat komma igång att träna igen efter att tidigare hållit upp under några år. Jag brukar gå på spinning 1 el 2 ggr/veckan komb med styrketräning.
Jag är en pigg 70-åring som tränar för Ironman. Har varit mycket aktiv ela livet; tränat simning, löpning cykling, skidåkning mm. Jag ägnar ca 10 timmar per vecka åt någon form av träning.
l
Hej Dan! Jag har nu haft besvär av "benhinneinflammation" i tre månader och känner att jag behöver mer tips och mer pepp. Det är något så fruktansvärt mentalt krävande det här.
Hej! Jag är 38 år och vill genomföra Tjejklassikern, dvs Lidingö tjejlopp 10 km, Vansbro tjejsim 1 km, Tjejvättern, cykling 9 mil och Tjejvasan skidor 3 mil.
Jag förlöstes med kejsarsnitt för åtta månader sedan. För ett par månader sedan började jag att träna igen. Vid vissa tillfällen får jag ont i magen efter och ibland under träning.
Jag undrar hur mycket som är lämpligt att man tränar, egentligen? Jag cyklar till skolan i lugnt tempo, ca 13 km dagligen samt gör sit-ups, armhävningar m.
Hejsan! Jag undrar varför det är så farligt att träna med feber i kroppen?
hej! är en tjej på 16 år. har några frågor: * är spinning, body pump och body combat bra och fettförbrännande att träna???
Hej Jag tränar löpning på sommaren och kombinerat löpning/styrketräning på vintern med tonvikten på styrketräning.
Min son är 14 år och en aktiv idrottare (Hockey o Fotboll). Han har under senaste året vid 3-4 tillfällen fått ont / tryck över bröstkorgen. Läkarna har haft olika diagnoser vid samtliga tillfällen, dvs.
Hej! Jag fick för 2 år sedan en propp i lillhjärnan och har sedan dess ätit Atorvastatin (blodfetter), Clopidogrel (blodförtunnande)och Enalapril (blodtrycket).
Hej! Jag är mamma till en 10 årig pojke som tränar mkt pingis. Han äter dåligt och dricker sällan. Hur är det bäst att få han att få i sig vätska. Sen undrar jag också hur mkt får han styrketräna samt vila emellan. Vilken sorts av styrketräning.
HEj MIn dotter har 73 i trombostyer och har just fått reda på att det inte är Leukemi! Men, vi undrar kan hon träna på som vanligt?! Hon är 11 år och tränar många idrotter , nästan varje dag.
Hej, jag tränar simning 5 gånger i veckan och är 14 år. Jag har nu under veckan fått lite snuva och halsont och jag undrar om jag fortfarande kan träna. Det är en viktig tävling om några veckor och mina tränare blir arga om jag inte tränar.
Hur påverkas kroppen och träningsresultaten om du tränar smatidigt som du är förkyld/sjuk?
Hej, jag har en knuta i halsen som växer och växer. Har varit hos läkaren och tagit prover. Nu håller den på och gå ner lite men den är röd och lite blå. Jag har haft knutan mer än 2 månader. Den ska nog gå sönder snart.
vad är det som händer i kroppen om man tränar? kan man likna det vid en stress situation? alltså de effekter som det sympatiska nervsystemet ger kroppen är väldigt lika de saker som händer i kroppen när man tränar.
Jag har hört att man ska vila i tre veckor efter att ha haft influensa. Stämmer det?
hej! Har en hälsporre/platarfaschiit sedan ett par månader tillbaka. Spelar basket på elitnivå, tränade innan ca 10-12 h/v. Har fått stödvågsbehandling som ej hjälpt samt nu i dagarna en kortison-injektion.
Hej !Har vart förkyld sen nyår,har haft snuva,känt mej trött och hängig.Skulle börja försöka komma i gång med träningen.Spelade badminton,fick högre puls än vanligt och det kändes inget bra.
Vår 16-årige son, som tränar skridskoåkning på elitnivå, fick förra veckan besked genom blodprov att den senaste månadens ihållande förkylning orsakas av twar-bakterier. Han äter nu antibiotika.
Jag är 55 år. Promenerade och gick över till löpning under sommaren. Fick problem med vä knä, artros och har sedan dess inte tränat. Har smärta varje dag och även problem med låsningar i ländkotorna. Jag är 170 lång och väger 78 kg.
Hej! Har precis börjat jobba för fullt igen efter fyra månaders hel sjukskrivning på grund av utmattningssyndrom (fick stora problem med minne, sömn, konc och simultankapacitet m.m.).
Hej jag har en 13-årig son som älskar att spela fotboll och innebandy. Han tränar 5 dagar/v ibland 2 träningar samma dag + match oftast 1-2 st på helgen. Är det farligt att träna så mycket i så låg ålder? slitningsskador?
Hej, har ett problem jag med er hjälp skulle vilja komma till rätta med. Jag tränar 3-4ggr i veckan. Det kan vara allt från gym, innebandy, rullskidor till löpning eller simning. Håller på med en svenskklassiker så jag tränar ganska mångsidigt.
Hejsan! Jag är en kille på 20 år som är ca 178 lång och väger 88kg! Jag har nu bestämt mig för att gå in på seriös träning! Har hört att långa promenader i snabbt tempo är mer effektivt än löpning, stämmer detta och hur mycket skiljer det isåfall?
Hej! Hur snart kan man börja träna eller spela match efter att man har haft vattkoppor? Kan man börja när inga nya blåsor uppstår och de gamla har torkat, eller måste man vänta till skorporna ramlat av? Febern har ju redan gått över.
Hej! Har en dotter i 12års åldern som simmar o spelar innebandy. Idag har de 4 träningspass simning/v (3x2h + 1x1h). Till detta tillkommer skolidrott och ev innebandy-pass.
Vår dotter, 15 år, tränar ishockey 3-4 gånger per vecka och är väldigt vältränad men blir i alla fall helt slut på en gång vid övningarna numera.
Hej min son är 17 år och tränar och tävlar i fotboll (Huddinge U19) samt futsal (Falcao A-lag).
Hej jag tränar pass som är schemalagda och regelbundna. Min årsplanering ligger på 457 timmar på det här träningsåret. Jag har varit sjuk 53 dagar på sammanlagt 10 av 13 perioder. Vilket har varit en minskning från föregående år.
Hej, Jag trampade snett den 5/7-2015. Efter 1,5vecka åker jag till husläkarmottagningen. Detta besök gav mig en remiss till röntgen. 19/7 röntgas foten och jag får svaret. Odislocerad tvärfraktur i laterala malleolen.
Hej - har efter ett besök hos ortoped snabbt fått diagnos Mortons Neurom. Som enda alternativ förutom att härda ut är operation. Jag känner mig osäker med diagnosen då jag inte har den tydliga smärta vid vid tryck utan först vid gång.
Hej. Är mamma till en dotter på 15 år som var fotbollsmålvakt i division 1 för ett år sedan. Hon är bland de bästa målvakterna i Västsverige och har siktat högt.
Hej, Vår son (11)spelar badminton/tävlingsgrupp tre ggr/veckan. Han har bra speciella badmintonskor. Men nu dom senaste träningarna så har han fått ont i ett knä och måste vila och sedan går det över och han spelar igen.
hej, tränar för mitt 10:e vasalopp/öppet spår. Har kört rullskidor o sprungit o dragit gummiband här i barmarksstockholm sedan i höstas.
Under ca 6 år, har jag fått ca 5 hjärnskakningar och under några tillfällen har jag varit osäker på om jag fått eller inte.
Jag har tidigare haft två stressfrakturer orsakade av löpning. Dnn första i höften 2004 (inte kul) och i skenbenet 2007. Jag springer gärna, men inte extremt på något sätt; 3-4 mil i veckan på lidingöloppsunderlag, inga lopp.
hej, är 20 år, tränar fotboll div 1, åkte på urinvägsinfektin, tar antibiotika, kan jag börja träna eller ska jag avvakta än, har tagit den idag blir det 6 dag?
Hej, jag är väldigt intresserad av idrott och vill gärna arbeta med att hjälpa folk med träning och förebygga idrottsskador, samt rehabilitering för idrottsskador.
Hej! Jag är ganska smal och har alltid haft svårt att bygga muskler, antagligen pga att jag äter lite för lite. Jag vill gå upp i vikt både i muskler och fett.
Hej! Jag undrar vad som kan vara fel på mig. Jag är en 19 årig kille som älskar och träna samt håller på med motocross på Elitnivå.
Jag är 16 år, äter normalt. Väger 59 och är 167 cm lång. Jag tränar måndag-fredag. Jag varierar min träning från dans, boxning till att gymma. Vad är egentligen normalt att träna i min ålder?
Hej! Jag är 44 år och har tränat i hela mitt liv. Just nu springer jag 3 ggr i veckan. Problemet är att mina fötter och vader domnar och det är alltid vid 4 km som det börjar.
Hej. Har akut ont i axeln efter gymträning. Var finns ni och vad gäller ifall jag behöver er hjälp? Stockholm?
Hej,Jag undrar om waran påverkar mjölksyratrösklen?
Hej! Jag har en kille som är snart 13 år han tränar hockey och innebandy nu på höst och vinter. Har fått en rätt stor knöl nedanför lilltån som ömmar och blir större.Vad beror det på? Han kunde inte träna idag så ont gjorde det.
Hej, Har sedan i torsdags legat sjuk med vad jag tolkar som influensa. Idag är första dagen utan feber (haft tre dagar med feber varav en dag med feber över 40 grader). Fortfarande ont i halsen med hosta som dock börjat minska något.
jag ramlade vid skidåkning för ca två mån. sedan och slog i mitt högerknä, det blev skrapat och blåttmen inte mer smärta än att jag kunde fortsätta med skid och löpträning.
Hej. Vi upptäckte vattkoppor i söndags och imorgon lördag vill han köra "stubbarace", motorcross. Han är 8 år och har lindrigt med koppor, ingen vidare feber. Är det ok att låta honom köra?
Jag gjorde en broskcellstransplatation 2003 och har i för ca 4-5 mån sedan fått besvär igen. knät har blivit svagare och låser sig ibland. Jag tror att det är artros.
Hejsan..Jag är en tjej på 16 år som har lite problem....... Jag har skadat menisken och kan inte röra på mig som jag ska...
Hej! Jag har två frågor..
Hej Min son har förmodligen fått körtelfeber, han är 16-år och går på basketgymnasium i Norrköping. Han har idag ingen feber, men svullen i halsen. Hur lång vila behöver han?
Kille, 19 år, tränat friidrott/långsprint i 4 år. Tränar 6 gånger/vecka.
Hej, jag har ett "stort" problem och det är att jag inte på ngt vis kan gå upp i vikt. Ligger skyhögt över både kalori, protein, kolhydrater och fettintag mot vad som är brukligt dagligen.
Hejsan! Är en tjej på 15 år som är 161 cm lång! Jag kommer just nu ur anorexi och väger just nu ca 46 kg! Men jag är dock större än de flesta av mina vänner som väger upp till 7 kg mer än mig!
Hej. Jag är ganska på att jag råkat utför en hälseneinflammation på båda fötterna... Jag har ett punkt/knöl på samma ställe ganska långt upp på självahälsenan. Jag har googlat runt och fått olika svar överalt...
Hej. Är en ung kvinna som tidigare var uthållighetsidrottare på elitnivå, men som av olika orsaker (bla extrem trötthet) plötsligt slutade med allt för dryga 2 år sen. Som mest vältränad hade jag en vilopuls som lägst runt 48 slag per minut.
Tränar ofta och mycket. Varierar löpning, cykel, simning, gym och gympa. Har dock hunnit bli 47 år. Sen tre-fyra veckor uppkommer kortvariga (20-30 sek)jättesmärtor i hö stortå.
Hej! Jag åkte snowboard i måndags, 2 dagar sedan, och råkade i hög hastighet slå i insidan av mitt högerknä i ett träd. Jag mådde illa utav smärtan och kunde inte resa mig förrän efter ca 10 minuter men jag lyckades ta mig ner den sista biten.
Vår 14-årige son tränar truppgymnastik. Träningen är ofta och långa pass. På senare tid har han drabbats av svår yrsel och tvingats avbryta träningen.
ä
H
Hej! Jag har sedan ca 2 månade haft nack-huvudvärk. Jag simmade en 25-meters längd under vatten och fick PANG huvudvärk i ca 10 minuter så jag fick sitta ner. Denna huvudvärk var sedan kvar molande.
Mitt högra knä har plötsligt svullnat upp mot låret och värker på ovan- och mot insidan av knäet. För fyra veckor sedan åkte jag slalom i 5 dagar sedan dess har jag känt av knäet efter längre promenader. Nu har det plötsligt svullnat och värker.
Hej Har en dotter på 25 år som pluggar utomlands varför jag frågar "åt" henne. Hon har tidigare tränat ett par ggr /vecka, löpning, step-ups, aerobics mm. För 2 år sedan akut debut med smärta över benhinnorna bägge sidor. Fick bl.a.
Hej, Jag har haft värk/smärta i vänster bröstsmuskelfästet. Har haft det över en vecka , och har självdiagnostiserat mig själv med att det är en inflamation av någotslag som uppkommit med träningen?
Hej! Jag har under en längre tid nu haft mycket svullna anklar. Ser nästan ut som om jag skulle vara överviktigt just vid slutet av benet.
hej har en fråga som ja skulle vara tacksam om du kunde svara på. började med att jag hade fått nått virus så att jag hade feber i 2 veckor runt 38 grader under hela perioden. dagen efter började ja träna ett hårt gympass..
J
Hej! Är en kvinna på 55 år som de senaste 25 åren tränat 2-3 pass i veckan bl.a löpning, spinning, Zumba, Workouter m.m. Förutom detta - dagliga skogspromednader.
Hej. När jag varit förkyld ser jag till att jag är helt symtom fri innan jag börjar träna ingen. Men efter ca 24 timmar återkommer oftast min förkylnings symtom ingen. Finns det något kosttillskott eller dyl. För att hindra detta.
Hej Leijonwall. Har haft problem med återkommande förkylningar sedan i början av Nov 2010. Ser till att vara helt ok innan jag börjar träna. Som mest har jag kunnat träna tre pass för att sedan få en återkommande förkylnings symtom.
Hej, är 43 år och har tränat 4-5 ggr i veckan så länge jag kan minnas. Som regel blir det inte mer en en dryg timme per tillfälle och alltid varierat, cykel, paddling, löpning, skidor eller gymmet.
Hej.Har en 13årig son som hela hösten har drabbats av öroninf,halsont&förkylningar Och nu ständigt återkommande förkylning.Han tränar hockey.hans träningsschema MÅ.1tim styrka 50min is,nedjoggning TI.30min fys,1tim50min is,nedjoggning ON.
Hej! Jag är orienterare/löpare som tränat ca 400 timmar om året senaste fem åren och brukar normalt bara vara sjuk ett par gånger om året. Men sedan i våras har jag fått återkommande förkylningar om cykler på ca tre veckor.
Hej min son 17år och mig 50år får mycket grön slem efter träning 3-4 gånger. Vila några dagar och sen samma process igen lätt förkylning och grön slem snälla vad är detta?
Hej, Jag är en 54 årig tidigare mycket aktiv kvinna som numera får inflamerad knäled även vid måttlig ansträning tex långpromenader. Har för längst tvingats överge löpning (för ca.10 år sedan), dans och cykling.
Hejsan, jag hade en stressfraktur i foten från maj 2010-september 2010.Gick periodvis med kryckor. Tyckte att den var läkt ett tag, men nu har jag börjat få smärtor i foten igen. Har jag fått tillbaka samma besvär?
För fyra dagar sedan halkade jag på parkettgolvet i vårt vardagsrum. Slog bakhuvudet i ett stolsben och fick en rejäl bula, landade på rumpan och slog i höger armbåge där jag nu har ett rejält blåmärke från armbågen och på insidan av höger underarm.
Hej För 1,5 år sedan tränade jag väldigt hårt ca 10-12 timmar i veckan. Kamsport 3 dar i veckan och styrketräning 3-4 dar i veckan. Allt gick bra tills flickvänen gjorde slut. Jag sov nästan ingeting.
Hej! Jag är en tjej på snart 18 år. För ett år sedan vägde jag 62 kilo, jag höll mig på den vikten trots att jag åt godis/kakor i stort sett varje dag och tränade aldrig. Sedan slutade jag helt med godis och sånt och började träna.
Hej! Jag tar detta lite kortfattad… Är 21 år gammal och alltid varit aktiv under mina år och harfått stora problem med mina fötte, hälar.
Jag har lovat att börja träna ordentligt i år. Jag började med ett träningsprogram där jag lägger på en repetition för varje dag och har en vilodag.
Hej Hej Jag har under större delen av mitt liv tränat, både fotboll, gym och nu på sista tiden crossfit. Under dessa år har jag dragit på mig en del skador och anser mig själv ha ganska bra koll på min kropp och när något är fel.
Hej! Efter att börjat löpträna som innebar rask promenad 5 min växlat med 1 min löpning i löpskor och ortopediska inlägg ca 35 min. hade jag känningar i smalbenens framsida, antar att det är benhinnorna.
Hej! För någon vecka sedan fick jag öroninflammation efter en förkylning. Jag hade ingen feber eller övriga sjukdomssymptom mer än tryck och värk i örat.
Hej jag är en basket tjej på 18år, har spelar i 11 år nu typ. Och nu under den senaste tiden så är det något som har hänt med mina knän vet inte vad det är med dom.
Hej! Min snart 14 åriga son klagar på att han är trött och har ont i kroppen. Killen simmar 6 pass i veckan med landträning på 4 pass. (hela passet sträcker sig mellan 2-3,5 tim) Ibland tävlar han dessutom på helgerna. Han växer så att det knaka.
Jag har gått från att ha varit kraftigt överviktig och vägt nästan 120 till att idag väga runt 80.
Hej! Jag är elitsatsande skidåkare och tränar och tävlar för fullt. De senaste veckorna har det dock gått utför. Vilopulsen är normal men framförallt i skate blir jag stum direkt, samt har en stram/styv känsla i både bak och framsida lår.
kan detta vara överträning: -temperatur ökning på 0.5-0.7 grader. -matthet -nedstämdhet/ framför allt oro. -hög puls i vila och jätte hög vid ansträngning. -blir trött efter lättare ansträngning.
Hej! Utifrån vad jag läst om överträning så tror jag att jag råkat ut för det. Har under de senaste åren börjat träna kamsport, styrketräning och löpning med ökande intensitet.
Hej! Jag började köra cross country i början av 2000-talet. Under en kort tid ökade jag min träningsmängd från 4-5 tim i veckan till 10-15 tim. Jag har alltid haft ett starkt vinnardriv.
Hejsan. Jag misstänker att jag är övertränad. Jag tävlingscyklar på Mtb och har cyklat lite drygt 280 mil iår. Ganska så intensiva pass har de blivit.
Hej, Sedan flera år lider jag av övertränade lårmuskler. En längre promenad gör att jag knappt kan gå under en månads tid. Du skriver att man bör söka hjälp. Vilken hjälp ??? Jag har varit hos ett flertal läkare.
Hej, 1. Hur vet jag att jag är övertränad och inte bara har blivit lat? Brukar normalt kunna träna tre timmar om dagen utan problem men nu blir jag helt slut av att cykla till jobbet. 2.
Allt började med att jag våren -2013 fick sömnproblem under en period på ca 3 veckor. Sedan dess tycks det omöjligt för mig att bygga muskler eller att bli starkare.
Hejsan! Jag har haft ont i halsen nu i nästan tre månader (körde mitt sista "riktiga" pass 4 november) och vet inte vad jag ska göra.
Hej jag är en 15-årig pojke som är 174 cm och väger drygt 100 kg. Jag vill verkligen gå ner i vikt å jag spelar fotboll och vill få bättre kondition och jag får samtidigt väldigt ont i vaderna och smalbenen. Vill få hjälp, snälla hjälp mig.

Ställ en fråga