Löpning

Frågor

Hej, jag är i slutfasen på träning för min första maratonlopp och har nu fått lite problem. Jag får ont i vristen när jag springer längre distanser, 2-3 mil. Det är mest i vänster ben, och det är inte heller alltid det händer.
jag har fått en svullnad över hälen det ser rött ut och svullen; ont när man trycker på det. ont i hälen hela tiden, försökt med voltaren : blev bättre men besvären återkom efter en löpningsrundan.Jag har haft ont ganska länge över 1 år.
Har ett åderbrock på vä ben. Kan åderbrock förvärras/förbättras genom löpning? Mitt ben svullnar inte av löpning. Finns det någon forskning? I så fall var?
Hej, Min dotter är nio år och har tränat friidrott sedan hon var sex år. Hon har tävlat relativt aktivt det senaste året och det är det bästa hon vet!
Hej! Jag har löptränat i många år och då jag inte springer brukar jag gå på olika gruppträningspass på gym. Just nu tränar jag inför Göteborgsvarvet den 21/5 men har plötsligt fått problem med smärta på insidan av foten från ankeln och neråt.
Hej Jag är en kvinna på 53 år, har tränat sedan jag var 12 år. Nu funkar det inte längre, har haft bekymmer över två år. Så fortjag ska försöka träna (löpträna), får kagproblem med luftvägar.
Jag är en kille i 20års åldern som får väldigt svårt att andas efter att ha sprungit ca 2km i ett moderat tempo (ca 10min), jag är även pollen allergiker och funderar på om detta kan vara astmarelaterat?
Har du ett speciellt program för hur man tränar upp snabbhet innom fotbollen dvs små rucher och ibland långa. T.ex vilka muskler ska man träna upp och hur ska man löpa för att få snabbhet.
Finns det något bra sätt att tejpa för att förebygga Bakercysta vid löpning?
Hej, jag har varit skadad i snart 5 månader nu utan att det har blivit bättre. Skadan sitter precis uppe i fästet på baksida lår, mestadels insidan av låret.
Jag tror mig ha sträckt baksida lår, men det kom inte plötsligt och succesivt.. jag kände att det gjorde ont, men försökte köra på lite ändå. Varje gång jag tog i löpningar gjorde det ont, men jag fortsatte ändå träna.
För ca 5 månader sedan skadade jag mig under löpträning. Efter att en sjukgymnast tittat på foten ordinerades jag att köpa nya skor, dock verkade inget vara brytet.
Hej! Jag började i mars efter några månaders uppehåll börja springa en del, mest backintervaller. Efter ett tag fick jag ont (ömmande/krampande smärta) i vaden (i princip hela vaden, möjligtvis lite mer inåt).
1. Hur undviker man att få ont i benhinnorna vid löpträning ?
Hejsan! Jag har väldigt stora problem med inflamation på benhinnor. Behöver bästa tips för behandling för att bli av med smärta? Vad bör jag främst göra?
Hej Jag är en löpartjej, på 18 år, som tävlar på medeldistans. Jag har under de senaste tre åren haft problem med mina benhinnor. Jag har kunnat sprungit några pass i veckan sen har jag fått hålla på med alternativ träning.
Har vilat från all typ av löpning i nästan tre veckor nu men det jag har antagit varit behinneinflamation går inte över. Det blir snarare värre då jag nu kan vakna på morgonen och ha ont. Känner även smärta i fotled och insida knä.
Jag har börjat jogga nyligen efter många års uppehåll. Orken är det inget vidare med. Jag klarar ungefär två kilometer i sträck, totalt. Det tar mig drygt 11 minuter.
Hej! Jag är en aktiv kille som tränar på elitnivå. Nu för 4 dagar sen så började det göra riktigt ont i hela partiet över vaden när jag sprang. Jag kunde inte gå upp på tå under passet utan att et ömmade.
Jag har haft ont i benhinnan på höger fot ända sedan jag varit 12-13 år. Varenda gång som jag försökte springa så fick jag ont i just benhinnan på höger fot. Foten domnar och jag kan knappt stå upp det känns som en brännande känsla i benhinnan.
Hej! Har haft problem med mina benhinnor drygt ett år. Det började med att jag sprang och fick ont i fotvalvet. Efter ett tag fick jag en stor knöl i fotvalvet och sedan fick jag smärta vid benhinnorna, på insidan av benet 15cm ovanför foten.
Jag har bekymmer med mina benhinnor,har kostat på mej riktiga skor, fått inlägg av ortoped, men det fungerar ej i alla fall, vad göra?
Jag har problem med höger ben benhinnan(tror jag). Vilar från löpningen ett tag,men det kommer tillbaka. Varför, ska jag vila mer eller behöver jag nåt fot inlägg eller nåt?
Hej! Så här är fallet, jag har vid ett otal tillfällen försökt sätta igång och löpträna.
Hej, För ca 7 veckor sedan så märkte jag att min högra fot som jag aldrig tidigare haft problem med började vinkla sig utåt i löpsteget. Dök upp efter cirka 20 minuters löpning.
Går på Friskis regelbundet och tänkte nu även börja löpträna. Efter två löppass har jag fått smärta på fotens undersida mot utsidan, framför hälen på sidan om fotvalvet. Är det bara löpovana eller vad kan det vara?
Hej! doktorn. Jag köpte nya löparskor för ca två månader sedan. Men fortfarande när jag springer så får jag blåsor på fötterna. Vad skall jag göra. det är mycket jobbigt.
Hej Jag har problem att jag alltid får en blåsa på vänsterfoten,typ några centimeter nedanför stortån,alltså på insidan av fotan.Har riktiga löparstrumpor o riktiga skor men inget som hjälper.Vad ska jag göra för att det ska försvinna?
Hej! För 2 år sedan när min son var 7 1/2 år bröt han skenbenet. Han var gipsad i 5 veckor och sedan röntgades han och det hade läkt fint. Han har inte haft värk eller andra bekymmer med skadan efteråt. Däremot har han helt tappat sitt löpsteg.
Jag har nu i somras börjat löpträna efter en längre tids uppehåll och ådragit mig något som min läkare bedömt vara ett bråck på plantarfascian.
Hej! Jag har börjat löpträna sedan 1 år tillbaka och snart ser jag fram emot att springa min första halvmara. Jag har dock fått väldigt ont i min vänstra vad.
Hej! Jag har sedan 6 månader tillbaka bursit i hälen, ffa på höger fot. Denna diagnos har verifierats med såväl rtg som ultraljud.
Hej, När jag är ute och springer får jag efter ca 2-4 km en känsla av att muskeln precis ovanför knät, droppen, blir stram, stel, och en begränsad rörelse. Stannar jag och stretchar i detta läge känns det tydligt att sena, muskel är för kort?
Jag är en kille på 45 år och försöker löpträna en gång per vecka. Problemen dzker upp efter någon km med smärta i vadens muskelfäste sedan förtsätter med att benet domnar nedanför knäet.
Hej, Jag har stora problem när jag är ute och löper. Efter lite mer än 1km känner jag hur båda fötterna börjar att domna.
Efter ett längre löp pass cirka 2 mil så får jag ont i ryggslutet. Jag känner inget under själva löpningen utan det är först efteråt. Jag är som öm vid ryggslutet cirka 10 cm i sidled åt båda hållen från mitten. Är öm i 1--3 dagar efter löppasset.
Hej; jag brukar träna och har gjort det nästan hela livet. Nu är jag skadad efter har sprungit på is någon gång i mitten av april. Jag stukade foten då och smärtan fortsätter. Ibland är värre och andra dagar bättre.
Hej Jag har en liten fråga till dig angående "räkna ut din basala enrgiomsättning" som man hittar på siten Primalivet.nu.
Jag har i åtta månader haft ont i hälen. Jag brukade springa och gå flera gånger i veckan och ignorerade problemet ett tag.
Hej! Jag är en kvinna på 23år som är 167 och väger 67 kg. Jag har som mål att gå ner i vikt till ca 60 kg och jag både stytketränar och kondotionstränar.
hejsan!! Jag har en fråga som lyder så här? Hur förbränner man fett utan att bryta ner sina muskler? En fråga till!
Jag har vrickat/kraftigt stukat min vrist. Den är rejält svullen och blå på båda sidor av foten. Jag är anmäld till Lidingöloppet 1 /10.
Hej! Jag har i flera år haft problem med vänster framfot. Smärtan kommer när jag går mycket, när jag springer känns det inte så mycket förrän efteråt eller då jag springer längre sträckor. När jag gör utfall smärtar det också i framfoten.
Hej, behöver lite goda råd angående en fot som krånglar efter att jag varit ute och sprungit.
Hej, jag heter Jonas och är 38 år. Jag har vid fotbollsträning inomhus ca 5 veckor sen fastnat i golvet med högerfoten, mitt i ett löpsteg. Foten snärtades bakåt. Det brände till ca 5cm under fotknölen på fotens insida, nästan ner mot hålfoten.
Hej, efter att ha spelat innebandy och försökt springa mer än tidigare så har jag fått ont i fötternas undersida från fotsula till häl. Detta har varit märkbart men ett mindre problem hittills.
Jag håller på med yoga och undrar följande. När jag gör Yoga så "andas" jag kraftigt med magen, så att säga. Det känns i magen och ryggen osv.
Hej. Jag har smärta på bäckenets utsida, precis under cristakanten. Smärtan uppkommer efter löpning och jag är palpöm över ett område stort som en femkrona. Töjning av abduktorerna smärtar men inte statisk kontraktion.
Hej Skulle höra med dig, jag är gravid i 31 veckan, är väldigt aktiv och har en sund livsstil. Nu har jag fått bråck på vänster ljumske.
Hej ! Jag undrar vad håll är egentligen, vad händer i kroppen. Är det en myt att det hjälper att hålla i något när man springer.??
Jag är drygt 50 år och har hållt på med orientering och löpning under ca. 15 år. Jag har under sen. 2 mån. haft ömmande hälsena efter trän. o tävl.
Jag har några frågor om Haglunds syndrom. Jag löptränar en del och är i övrigt väldigt aktiv genom att bland annat gå mycket. På min ena häl finns en tydligt benknöl och mellan denna och huden är det svullet.
Hejsan! Jag har tränat mkt löpning i flera år. 3-5 mil i veckan. I somras körde jag en halv ironman ochfick ont i "löparknä" En månad senare så körde jag ett swimrun amfibiemannen oxå smärta löpar knä. Gick över efter ca 2 dag helt.
Hej! Jag är en tjej på 20 år som tränar en hel del och har så gjort sen högstadiet. Jag tränar så varierat som möjligt, men ägnar mig mest åt löpning och styrketräning.
Får oregelbundna hjärtrusningar efter högintensiv träning,pulsen rusar på mig i nedvarvningen. Jag har en testad maxpuls på 184 kan ligga på 92-94 % av min max ett bra tag.
hej. jag heter sara, 24 år, 65 kg, 173 cm lång. jag har under 8-9 år sprungit. springer väldigt mycket. långt, snabbt och ofta. under senaste 2-3 åren har jag vid vissa tillfällen fått hjärtrusningar.
Hej! Efter smärtor på insidan/nedre delen av knäskålen har en naprapat diagnosticerat mig med irriterad Hoffas fettkudde. En tanke som slog mig - kan överpronation bidra till problemet.
Hej Jag är en 40 årig man som sprungit väldigt mycket genom åren. Nu har jag fått eskalerande problem de senaste (10) åren med hosta och tyngre andning vid löpning.
Jag har i en veckas tid upplevt distinkta hugg på insidan av knäskålen på höger ben. De kommer oftast då jag tar första stegen på morgonen eller efter att jag har suttit ner en stund. De kommer dock inte varje gång jag tar några första steg.
Hej. Jag har löptränat rätt länge nu. Tränar normalt 4ggr/vecka. Kört många 10km lopp, ngt maraton, kört Åre Extreem Challenge etc, men jag upplever att min förmåga inte förbättras.
h
Hej ! Jag undrar hur det kommer sig att jag alltid får huvudvärk efter en joggingrunda, springer ungefär 5-7 km.
Jag får huvudvärk när jag springer, och ibland när jag anstränger mig på annat sätt. Är rätt otränad, men har sprungit hyfsat regelbundet sedan ett halvår, ca 4 km i sakta mak, ha ha...
Hej! Jag har en fråga angående håll. Jag tränar 4-5 ggr i veckan. Springer runt 3-4 mil varje vecka. Ibland jogging, ibland intervall osv... men jag blir inte av med min håll? Jag förstår inte..
Har sedan länge återkommande besvär från ffa vä häl. Började för 2 år sedan då jag drabbades av hälsporre efter intensiv Windsurfing och löpning. Därefter än fotledsartrit i samband med annan belastning.
Jag springer normalt ganska mycket ca 110 mil år och har bl.a sprungit 1 marathon och 1 halvmaraton i år. För ca 2,5-3 månader sen började jag bli stel i vä.
Hej! Jag kör 5 km löpträning 3 ggr per vecka. Jag har under senaste månaderna haft mer eller mindre smärtor i båda hälsenorna samt benhinnorna och kört massor av tåhävningar, samt massage.
Hej, jag började löpträna för några veckor sedan. Började med ca 5-6 km 2 gånger i veckan. Efter 2 veckor ökade jag till en mil vid samma tillfällen.
Hej, jag är en tjej på 16 år och är ofta ute och springer. Dock så får jag väldgt ont i hälsenan i höger fot. Varför får jag de? Ibland när jag slutar att springer så kan jag knappt gå men ändå så pressar jag mig själv att fortsätta.
Hej, Jag spelar tennis, löptränar, promenerar och spelar golf och jag lider av kroniska hälsenebesvär sedan ca 8 år tillbaka.
Hej! Om man är 34 och ska börja löpträna ganska intensivt efter att vara delvis inaktiv under några år, vilken sorts hälsoundersökning inkl blodprover skulle du rekommendera med tanke på de aktuella dödsfallen i samband med midnattsloppet?Tack!
Har haft hälsporre i 2 1/2 år nu. Gått på olika behandlingar men har fortfarande ont och kan inte löpträna. Har du något råd?
Hej, Tack för en intressant föreläsning idag. Jag undrar vad du förespråkar för behandling trolig hälsporre. (ont under hälen efter vila), kan laserbehandling vara effektivt?
Den 19 augusti sprang jag ultravasan 90 km och någonstans i mitten av loppet började det komma en smygande irriterande känsla i vänster lår.
Jag är en 33-årig som får återkommande problem med höger höft. Värk som strålar ut i högra höften och ut och ner i benet och magen och som får mig att halta fram.
Hej! Jag är en 26-årig tjej som tycker om att träna, gärna löpning, på gym och ridning. För över 2 år sedan fick jag ont kring höftböjaren efter att jag hade varit ute och sprungit.
Jag har sen jag började löpträna i våras får ont i v. höft. Känns när jag belastar benet eller ligger/sitter på speciellt sätt. smärtan strålar då ut i benet och ända ner i foten. Vad ska jag göra?
Springer 3-4 mil i veckan,nu gör det ont i vä. höft. Från crista, är det ett senfäste där som är inflammerat? Gör ont vid varje steg jag tar,jobbar inom vården och går mycket ändå.
Hej! Jag är en frisk tjej på 22 år, som tränar mycket och intensiv löpning. Tre ggr/ V á 10-20 km. Två gånger under 1,5 veckas tid nu har jag fått "hjärtrusning" under nedjoggen.
Jag har ont i knäet sedan 1 vecka tillbaka då jag sprang lidingöloppet, har aldrig haft det här problemet tidigare. Funderar på om det är löparknä, isf, vad ska jag göra? Kan jag träna fast jag har läparknä och vad är bästa sättet att bli frisk igen?
Hej! Jag har läst din artikel om underbensrelaterade skador (bla där du skriver om benhinneinfl., compartmentsyndrom, möjliga orskare osv).
varför blir jag kraftigt illamående efter en tuff långrunda?det börjar först efter ca 1 timma och tvingar mig till sängläge.äter och dricker enligt alla konstens regler dvs dricker innan under och efter löpningen.
Hej! Fick akut smärta i höften efter hårda träningspass och var sängliggande i ca 3 veckor vart sedan bättre och började träna med sjukgymnast och vart då sämre. Har haft ont ca 5 månader. Gjorde en MR som visade en inflammation på höftleden.
Hej, har haft ont på baksidan av hälen en längre tid. Varit på vårdc där de sa att det är senfästet som är inflammerat och att det kommer att gå över av sig själv och att jag kan ta värktabletter eller gel för att dämpa smärtan.
Hej. Vilken bra sida att använda sig av för att söka sig svar på sina problem. Hoppas ni kan hjälpa mig. Jag började löpträna förra året i maj och smög i gång träningen. Mitt mål var att springa tjejmilen i september.
Hej. Har sedan 8 år tillbaka drabbats av återkommande "benhinneinflammationer", sedan hård friidrottsträning. Är 25 år. Nu senast fick jag använda kryckor i 1,5 vecka för att ens kunna gå. Har varit på röntgen som inte visade någonting.
Jag tränar inför Marathon och har succsesivt ökat träningsmängden. För 1,5 veckor sedan sprang jag en lätt 11 km på fredagen och en hård 18 km på lördagen, i åska och regn.
Jag får ibland en känsla av låsning i nedre ryggen när jag varit stilla ett tag. Vid löpning kan jag få en svullnad bak i ryggslutet.
Hejsan, Jag har löptränat till och från på hobbynivå (5-10km per runda)under många år. För ca en månad sedan ökade jag upp min träningsdos rätt så mycket efter lite sporadisk träning under vintern.
Hej, Har tränat i många år, springer varje år ett marathon och några halvmarathon. Min täning är löpträning ca 3 mil i veckan.
har ont i vänstra patellasenan. Har haft ont i båda senorna men tränat bort värken i högra knät. Verkar inte fungera med träning i vänstra knät. Skall jag träna hårdare?
Sedan några veckor får jag ont på insidan av knät när jag springer och även när jag går. Smärtan sitter på en specifik punkt ytligt på framsidan av vänster knä precis till höger om knäskålen. Det är också ibland ömt när jag trycker på det.
Hej! Jag löptränar en del och har länge kämpat med löparknä (tight IT-band). Stretch har hjälpt något så att det åtmistone inte gör ont längre, även om jag märker hur IT-bandet liksom knäpper till över femurepikondylen när jag böjer benet (höger).
H
H
hej sedan ett havlår har det knakat i höger knä då jag rest mig från huksittade eller bara böjt det djupt.
Hej! Jag är friskis-ledare inom jympamedel och skivstång. Har inte haft problem med mina knän vid min normala träning. Är stark och uthållig. Prövade löpning i år, har hållt upp flera år med det.
Jag har joggat regelbundet ett par år men har nu tvingats sluta. Sedan ett tag tillbaka känner jag en smärta i ena knät så fort jag börjar löpa. Det gör enbart ont när jag löper; jag känner nästan inget när jag tränar på trappmaskiner o dyl.
Hej! Jag har tvingats inse att jag får ont i knäna av löpningen... smärtan sitter typ mitt i knäskålen, kommer ett par timmar efter träningen och håller i sig till nästa träningspass då ackumuleras smärtan till föregående.
Hej! Jag har länge haft knäproblem, börjadet för ca 1 ½ år sedan av att jag sprang mycket. Sjukgymnast kom fram till att jag "faller" in med fötterna, alltså att problemet sitter i hålfoten.
Efter en joggingrunda i februari så fick jag svår värk dagen efter i mitt högra knä på insidan,ingen svullnad eller rodnad bara smärta. Vilade från träning i 4 v provade sedan men det kändes inte alls bra,vilade 4 v till med samma resultat.
För lite drygt 6 veckor sedan fick jag bryta ett långpass pga att yttersidan på höger knä låste sig.
Hej! Heter Therése, och undrar över detta. Jag har löptränat i ca 6 år, försökt att gradvis öka distansen. Förra hösten beslutade jag mig för att anmäla mig till ett 6-timmars lopp. Hade innan dess kört endel halvmaror, och andra lopp.
Hej! Jag har försökt att följa ett träningsprogram på www.c25k.com som bygger på att successivt träna sig upp till att springa 5 km på 30 min 3ggr/v. Jag är helt otränad sedan länge.
Hej! Jag är en mycket aktiv tränande löpartjej samt spinninginstruktör!För ca 8 veckor sedan slog jag i mitt knä i ett vasst hörn hemma. En rejäl smäll med lite blåmärke och sår som läkt bra.
Haft obestämt ont i vänster knä. Efter ca tio minuters löpning har det onda försvunnit. Min löprunda tar ungefär en timma. Efter stretching och vila har har jag blivit stel i knät.
Hej. Jag är 32 år och en bakgrund med mycket löpträning bakom mig. Har nu sedan ett år tillbaka haft ont i mitt knä. Precis ovan knåskålen och trycker jag ovanifrån så är det ömt och spänner jag benet bakåt stramar det i nedre delan av Quadriceps.
Hej!
Hej, Jag är en långdistanslöpare som den senaste veckan dragits med en öm knöl ovanpå foten. Den kom i samband med att jag bytte från löpning på asfalt till eljusspår och skog, jag bytte då även till skor jag tidigare aldrig haft problem med.
Hej! Förra året började jag springa och fick då jätte ont i smalbenen, främst framsidan. Det var så illa att jag stapplade fram.
Har löptränat i ca 4 mån men klarar fortfarande bara av att springa 3 km utan att få andnöd. Har provat intervaller och teräng men inget av detta hjälper. Försöker att sikta på 5 km och komma ut 3-4 gånger i veckan vilket oftast blir av.
Jag började träna som 40-åring och kunde som 50-åring klara milen på c:a 60 min. Jag har därefter inte tränat så hårt men "hållit igång" och idag tar milen c:a 1 tim och 10 min. Kan jag som 65-åring träna och åter komma under 1 tim.
Hej! Jag stukade vänster fot rätt rejält förra hösten. Jag vilade vristen i ca 4 veckor. Jag kunde inte springa men det var ändå skidlöparsäsong så jag körde bara det fram till mars.
Hej, har övat löpning i snart tre år varpå jag har haft anorexi och började springa innan min mens kom tillbaka. Jag springer ungifär 60-70 km i veckan och har haft både höft,löparknä och plantar facsiit i vänster ben med 1 halvårs mellanrum.
Hej. Jag har problem med huvudvärk när jag tränar, ffa vid löpning. Jag har varit mer och mindre tränad vid olika tidpunkter i livet men har alltid haft detta problem.
hej efter att ha kommit igång bra med löparsäsongen i våras så började jag känna av kramp i hö u ben(skenben).
Hej! Jag är en relativt vältränad kvinna i 40 års-åldern som under 2 års tid successivt ökat min löpträning för att klara av ett maraton. I kombination med löpträningen har jag spelat tennis simmat och yogat!
Hej, Efter semester kom jag hem och vägde 111 kg. Började löpträna... fick dagen efter akut ont i vä fot. Upp mot vä framdyna, lateralt,under fotdynan och bara på vänster sida. Gör ont när jag belastar foten/ trycker nedåt.
Hej, Jag har under den senaste månaden drabbats av "kräkreflexer" under pågående träning. Jag har bl a sprungit 3 marathon tidigare med all träning det innebär och har aldrig drabbats av detta tidigare.
Hej! I lördags sprang jag Göteborgsvarvet och efter 16 km började jag få känningar likt håll, vilket jag aldrig brukar få. Jag har inte direkt tränat på att dricka under tiden jag tränat men drack 1-2 klunkar vatten vid nästan alla stationer.
Hej! För nästan exakt ett år sedan fick jag en stressfraktur i vadbenet. Det läkte på och nu har jag kommit igång igen. Var även hos idrottsortoped tre månader efter skadetillfället som bedömde skadan som läkt.
Hej! För ca 1,5 månader sedan ramlade jag och slog då i mitt lår i en hård kant. Dagarna efter svullnade låret upp rejält och det gjorde ont.
Jag tränar i huvudsak för att förbränna fett, och brukar varva mellan att jogga och promenera, tex, gå 2km, jogga 5 km, gå 2 km(tar mig ca. 1 timme + 15 min) Är detta en bra variant?
Hur blir jag av med sk "löparknä"? Kan jag träna med antiinflammatorisk salva typ Orudis? Har vid upprepade tillfällen blivit ordinerad Alganex eller Voltaren.
Jag har fått en liten (liggande) knöl 4x1x1 cm 5 cm ovanför knäskålens övre kant. Det känns som om den sitter på övergången mellan Quadriceps-senan och muskeln. Den svullnar upp ytterligare om jag löptränar, speciellt om det innehåller backar.
Har under dryg ett år fått mer och mer ont i ljumskarna och nedre delar av buken vid löpning, vilket nu mera lett till riktiga smärtor vid belastning efter utfört löppass.
Jag brukar jogga 2-3 kilometer med mycket låg intenstitet - knappt fortare än en snabb promenad. Är det effektivare när det gäller fettförbränning och konditionsträning än gång?
Jag är 55 år gammal och försöker hålla på med ultralöpning. Jag är konstant tämligen sömnig, har lätt svulna anklar, får lätt mjölksyra om jag ökar på eller när det går uppför. Jag har lågt TSH-värde, 0,26, T3 4,6, T4 14.
2007 skadade jag lårmuskeln bak vid ett fall på skidor. Muskeln brast med allt vad det innebar med blödning osv. Jag är idag 47 år, tränar mycket, både cykling, löpning, styrka mm.
Hej! Jag är en tjej 22 år. I tonåren spelade jag handboll och fotboll men sedan jag slutade med det har det inte blivit mycket träning. Landsvägscykling på sommaren men inte mer än så.
hej det är så min son är snart 9 år gammal han är inte tjock.Jag skulle vilja att han börjar att springa med mig .Vad gäller denna ålder hur long ska man springa eller hur long tid och cad ska pulsen ligga på ett barn?
Hej, Jag tränar 4 ggr/vecka stationsträning och löpning. När jag är ute och springer/går så har jag nu fått en brännande känsla på utsidan av skenbenet på vänster sida. det är endast vardags motion.
Hej! I oktober opererades jag för en intraartikulär tibiakondylfraktur. Jag fick en fixplatta, vinkelhake och sex skruvar under knät. Öppen ortos i 6 veckor. Jag är nu, nästan 7 månader efter operationen jämnstark i båda benen och vaderna.
Jag har sprungigt i ca 1år nu med en del övervikt. Jag är 178cm lång och väger ca 90kg. Hur mycket påfrestar detta kroppen om man i snitt springer 3 dagar i veckan?
Hej, Älskar att löpträna, tycker om att springa lite längre sträckor t ex 15-20 km. Då jag ibland istället springer fartlek/intervall kan jag direkt efter löpträningen märka att jag är lätt rosslig i andningen och inte riktigt kan djupandas.
Hej, Jag har sprungit mycket hela mitt liv, vilket innebär ca 3-4 ggr/veckan mestadels sträckor på mellan 5 och 20 km.
Hej! Jag har ett problem som jag har sökt för i två års tid på vårdcentraler, men inte lyckats få bot på. När jag springer (spelar tennis, badminton, löpning etc.) så får jag ont på höger sida i magen/ryggen.
Har tyvärr fått stora problem med kramper i magen under lopp, speciellt de längre (längsta 31km) Om jag inte klarar av att gå på toa innan loppet så krampar det ihop totalt när jag springer, men inget händer, inte ens med toaletter i närheten.
Hej! Jag håller på att träna inför ett maraton nu i sommar men dras med en skada som är väldigt svår att få ordning på.
Hej. Jag är 29 år och löper i vanliga fall ca 2-3 mil i veckan. Ända sedan i oktober 2010 så har jag haft ont från och till i båda knäna.
Vid joggning igår värkte det till på baksidan av knäet. Efter det har jag jättesvårt att gå i trappor . Jag kan ej sätt a på mig byxor. Jag kan stödja på benet och gå sakta.benet är ej svullet.
Jag började löpträna för ca 1,5 år sedan. Jag var då helt otränad, och har tagit det mycket lugnt och försiktigt.
Hej! Jag har fått diagnos muskelinflamation i högerarm fått recept på voltaren som jag ska äta i 10 dagar.
Hej! Jag är 37 år och har löptränat i ca 12 år. Har aldrig varit skada eller haft några problem. Det har sagts till mig vid köp av skor att jag har ett perfekt löpsteg. I november började jag känna av en "smärta" på framsidan av underbenet.
Hejsan! Jag är en elitsatsande löpare och har fått problem med nageltrång. Jag har uppsökt vårdcentral och lökaren ville inte operera. Han sa dessutom att jag inte skulle få springa på två veckor efter operation.
Hej, har haft problem med plantar fasciit i höger fot sen jag troligtvis överansträngt mig efter några månaders uppehåll i löpningen. Problemen uppstod för ca 4 månader sen och efter ett tag börjar det molvärka i vänster häl .
Hej! Jag har börjat få ont i min vänstra fot, på undersidan vid fotvalvet, när jag springer. Det känns som att jag håller på att sträcka en muskel.
Har löptränat sedan okt 2011 inför maraton. Köpte nya skor innan påsk och ganska snart fick jag ont i insida smalben, Först höger ben och nu också vänster. Saken är att jag tidigare tränade med riktigt gamla löpskor och kände inte då något.
Hejsan! Jag är elitlöpare och har sen i mars känt mig stram i baksida lår. Jag har kunnat träna och tävla och resultaten har varit bättre än någonsin.
Hej! heter Adrian precis fyllt 18 år, har precis börjat löpträna nu när vi har fotbollsuppbehållet. Löptränat nu i cirka 4 veckor 3 gånger i veckan.
Hejsan, Har alltid varit aktiv i mina 20 år men för ca 3 år sedan la jag av med fotbollen och har därefter börjat löpträna regelbundet. I ca ett år har jag haft fruktansvärt ont utsidan smalben samt på baksidan under vaden. det bränner och krampar..
Jag håller på att sätta igång med löpning men så fort jag börjar så får jag ont på en speciell punkt (ca 1x1cm) på insidan på smalbenet. Det sitter ungefär 1dm under knät och man kan känna en liten typ knut.
De senaste 3 - 4 åren har jag drabbats av 2 olika skador, Vade muskeln och baksidan av låret. Jag har provat många olika rehab så som Vila .. Tåhävningar .. gummiband .. men ändå kommer skadorna hela tiden. Iår har det bara blivit 70 km löpning.
Hej! Jag har återkommande problem med smärta över höger revbensbåge som kommer vid hård löpning. Jag tränar mycket och varierat och löpningen går bra i omgångar.
Hej. Jag springer ca 2-3 mil i veckan. Försöker varva längre pass med kortare och snabbare. Under våren har jag haft ont i baksidan/insidan i knäet. Jag har fortsatt att träna men mer sällan. När jag springer käns det ganska okej.
Hej och tack för en bra sida. Jag har sedan en månad tillbaka ont i höger ben efter en högintensiv löprunda. Smärta i ljumske kom smygande under löpturen.
Hej, Jag har ont i biceps femoris fäste mot knät, själva senan, (höger ben). Jag löptränar och cyklar, har inte heller ett stillsittande jobb. Första gången jag kände av ömhet i senan tror jag var när jag hade kört bil 80mil på en dag.
Hej! Jag är en tolvårig kille som springer 2 ggr i veckan och klarar milen på drygt 50 min. Tidigare i år så började jag få problem i brösttrakten genom att när jag andades in så knep det till i bröstet.
Hej, En dag under löpningen, för ca 2 veckor sedan fick jag ont i foten, ovanpå foten rättare sagt. Dagen efter kom svullnad och smärtan. Jag har jätte ont när jag belastar foten eller böjer tårna.
Hej! Jag har ont i vänster fot sedan ca 2v tillbaka. Smärtan kom ganska plötsligt, dagen efter att jag åkt långfärdsskridskor och sprungit ca 11km. Tänkte att smärtan först berodde på att jag hade nya pjäxor men har ej blivit bättre.
Hej, jag har sprungit i ca ett halvår men nu på senare tid har det börjat att göra ont i framsidan av vaden på båda benen, i muskeln som sitter på utsidan. Det är mer som en molande smärta, vaden känns spänd och orkeslösa.
Hej Jag löptränar intensift sedan 4 månader tillbaka ( 10-13 mil i veckan). I flera år har jag haft en "dum ljumske" och känningar i baksida lår- kring muskelfästet (till och från). NU kan jag dock märka det mer konstant.
Har en son som får ont i hjärtmuskeln ibland vid löpträning.Det hugger till för att sen tona ut.Vad göra samt vem ska man gå till för en kontroll ?
Hej! Jag drabbades av smärta i hålfoten (båda fötterna) i slutet av april i samband med att jag tränade till Sthlm Marathon.
Hejsan! Jag har väldigt ont i mina hälar och undrar in det kan vara orsaken till att jag har ont i knäna?
Jag började springa i juni efter ett längre upphåll (läs något år) och har gradvis trappat upp träningen. För två veckor sedan sprang jag ett lite längre hårdare pass och började under rundan känna lite molande värk i hälen.
Jag har sedan ca 2 år tillbaka ont i hälsenan och under hälen. Detta uppstod efter 2 st genomförda Stockholm Marathon och några Lidingölopp. Magnetröntgen visar ingen skada. Det gör ont när jag går och mer när jag springer.
Hej! Jag är 34 år och har ont i hälarna. Har haft detta i ca. 2 månader.Jobbar på industri och går på betonggolv. På fritid löptränar jag en del, springer några lopp om året. Har tidigare varit aktiv innebandyspelare, ca. 3ggr/vecka.
Min dotter, 13 år, får ont i hälen efter löppasset. Smärtan sitter på hälens sidor, inte under. Smärtan är starkast på innersidan. Under löpning, efter cirka 10 minuter, försvinner smärtan. Men den kommer tillbaka efter att löppasset är avslutat.
Hej. Har haft ont i hälsenan sedan i somras. Har prövat att vila, men ömheten har inte givit med sig. Springer en del och smärtan är inte hejdlös men irriterande. Hur ska jag behandla min hälsena?
Hej! Jag började löpa i början av sommaren och har joggat 4 km ca två gånger i veckan. För ett tag sedan märkte jag en lätt smärta i höger höftled när jag sprang, och en nästan omärkbar smärta i vänster knä.
Hej! Jag springer regelbundet 3 ggr/v sedan 1,5 år, men har till och från problem med smärta på höftens utsida (endast höger). Kortare distanser upp t 4 km går bra och jag känner inte av något under löpningen.
Hej! Jag är en 19 årig kille som börjat löpträna. Dock har jag börjat få ont i mitt högra smalben. Det hela började med att jag sprang varje dag i lite mer än en vecka, kanske inte det bästa när man är ovan löpare.
Hej! Jag började springa för en månad sedan. Jag håller igång ca 30-40 min 3 ggr i veckan och jag blandar löpning med snabb gång.
Hej doktorn. jag är ute och springer ca 3-4 ggr i veckan.
Hej, efter att lyssnat på din föreläsn i går (TSM) fick jag efter 13 km löpning akut, utan vrickning ont i knät, det kändes som att benet vek sig, Har haft linda på och tagit NSAID i natt är bättre i dag men osäker om jag måste undersöka knät.
Hej! Efter att ha sprungit Lidingöloppet i höstas fick jag successivt ont i vänster knä under löppassen på ca 8 km. Oftast i slutet av löprundan.
Hejsan! Jag har motionerat nu i över 6 månader men för två veckor sedan var jag ute i skogen och intervall sprang.. Väldigt lätt måste jag tillägga. På kvällen hade jag lite ont på framsidan snett under knät och insidan av knät...
Hej Jag har tränat ganska mycket löpträning och aerobics och har i många år haft problem med ont i knäna. Jag är byggd så att jag översträcker alla mina leder.
Hej, jag har börjat att motions jogga efter ca 20 år uppehåll. Jag har inte hållt på länge men det konstiga är att jag har ont i knäna innan jag börjar men efter 5 min försvinner det och återkommer ca 10 min efter jag slutat.
Hej! När jag var ute och tränade löpning för 1,5 veckor sedan så halkade jag på en hal bro och landade med hela min kroppsvikt på mitt vänstra knä(väger 85 kg, 194 cm lång).
Hej! Jag har i princip aldrig löptränat förut men har nu börjat så smått. Tyvärr så räcker det att jag springer 5 km för att jag efteråt ska få smärtor i magen.
Hej! Jag har förvisso Ulcerös Colit i hela tjocktarmen, även om jag är skovfri sedan länge med hjälp av Azatioprin. Tarmen bråkar ibland med mig ändå men det tror jag beror på trassel med muskulatur och liknande - nog så besvärande.
Hej Dr Leijonwall. Jag har börjat löpa för 3veckor sedan 6dag/veckan mellan 8-10km. För bara några dag sedan började jag få ont i mitt högra knä, mer detaljierat så har jag ont under knät mot insidan, men jag fort att löpa..
Hej! Jag idrottar på hög nivå och vi har nu börjat med hård fysperiod. Och i år som alla andra år så får jag extremt ont i ryggen vid löpning. Värken sitter främst i ländryggen och bröstryggen men går också upp i nacken.
Hej, tack för ett bra forum! Jag har sedan drygt en vecka tillbaka haft problem med vad jag tror är tibialis anterior-senan som från muskel går över till en sena i foten.
Hej, jag var hos dig i november för att jag hade ont i hela trampdynorna och i hälarna. Du konstaterade att det förmodligen var överbelastning som var problemet.
Har börjat löpträna i ett lugnt tempo efter vintern. Men jag har börjat få ont i underbenen strax under knäna när jag inte rör mig. Så fort jag rör på mig en längre stund vid promenad eller löpning så försvinner smärtan. Vad beror detta på?
Hej, jag är en 16årig tjej som älskar att löpträna. En dag i början av augusti hade jag plötsligt jätteont i vänster fot på utsidan. Det syns ingenting på foten, det gör heller inte ont när jag klämmer och känner på den.
Hej, jag är en tjej på 23 år som på senare tid fått problem gällande min träning. Jag har sprungit relativt regelbundet i ca 6 års tid och har (dumt nog) aldrig provat ut några löparskor som passar, utan valt "på känn", vilket dock fungerat bra.
Hej! Min dotter som är 13 år och spelar fotboll har fått problem med smärtor i vaderna. Det går oftast bra att spela fotboll och att springa intervaller, men hon kan inte jogga då smärtan kommer omedelbart.
Jag har börjat löpträna på sistone men har börjat få ont på insidan av vristen. Det onda kommer i både fötterna efter att jag sprungit ett tag under knölen i senan.
Hej Jag sprang en två mils terräng lopp 10 dagar sen.Vrikade inte foten eller så. Fick ont sista ca fem km. Men nu efter har fått gå och halta. Det gör ont varje steg jag tar ovanför knölen på utsidan av vristen.Är lite svullen med.
jag har börjat löpträna för 5v sen. Och har följt ett bra träningsprogram med minimal upptrappning varje vecka för att vänja kroppen vid de nya påfrestningarna som löpningen innebär.
Hej Efter en löptur fick jag ont i vristen, insida strax under ankelknölen. Haltar rejält. Är det något som bör undersökas ?
Hej? Jag har problem med att mina vrister börjar göra ont när jag är ute och går i rask takt och när jag springer. Jag har en bra löparsko köpt på intersport.
Hej, jag har fått ont i vänster "ringtå" alltså den bredvid lilltån. Svårt att beskriva var smärtan sitter, men det känns som det gör ont inuti tån från mitten av tån och upp till tåleden.
Hej! Jag har i flera år sprungit "barfota" och utvecklade med tiden smärta som sträcker sig från insidan av högra ankeln, under fotknölen och ned mot stortån.
Hej! Är man 51 år ung och har sprungit i 30 år. Springer ungefär 2 mil i veckan året runt.
Hej! Jag joggar/springer 3-4 gånger i veckan och har gradvis ökat träningsvolymen från 2,5 mil i veckan under vår och sommar till 3 -4 mil i veckan för att kunna springa 1/2-maran.
Hej, jag löptränar ca 3 gånger i veckan och har gjort så i cirka 3 år utan några skadebekymmer. Nu har jag fått ont på insidan av höger knä, precis till vänster om knäskålen.
Hej Jag har under ca 10 år varit i princip helt passiv vad gäller träning. (Jag är idag 33 år). I min ungdom spelade jag mycket hockey och fotboll. För någon vecka sen började jag jogga lite lätt.
Hej!! Jag har besvär med smärta nedanför min högra knäskål. Andra jag har frågat tror att det är inflammation i Patella-senan, det har aldrig varit svullet eller dyl.
God kväll! Måste inledningsvis berömma sidan, mycket bra! Mitt problem är att jag på sista tiden har börjar få någon konstig, stickande känsla en decimeter nedanför knät, mot insidan av vaden.
Hej hej, min fråga rör hälsote i samband med löpning. Jag löptränat i barfotaskor och det har gjort att jag inte längre får ont i knän och vrister.
Hej, jag springer ca 3-4ggr i veckan och cyklar till och från jobbet. Jag köpte nyligen nya löparskor och har nu fått ont på utsidan av vänster skenben. Det började värka i vila och det är väldigt varmt på området och bultar. Det är också ömt utanpå.
Hej! Jag har råkat ut för ett problem, när jag springer så får jag ont strax under knäet till höger, det känns inte som det är i själva knäet utan mer som ett muskelfäste eller något, stället som det gör ont på är inte större en ca en 5 krona.
Hej Dr Leijonwall. Jag har alltid motionerat och sprungit en del. För cirka 2,5 år sedan bytte jag skor till ett par med pronerande stöd och då började jag få återkommande problem med höger insida av foten precis under fotknölen.
Hittar inget bra svar på min knäåkomma trots många känsvar. Jag tränar löpning några gånger i veckan med långpass på ca 1,5 på helgerna.
Hej! Jag är en 16 årig tjej som tränar löpning, har tränat 6ggr/veckan ca 4 år. För en vecka sedan började det göra ont i utsidan av foten, precis under fotknölen och ibland känns det även lite under foten.
Hej! Jag har tränat en hel del senaste tiden då jag ska springa lidingöloppet om en vecka. För en vecka sedan körde jag backträning lördag och sprang milen på måndagen.
Hej! Sedan ett par månader tillbaka får jag ont på utsidan av höger vad, rakt upp från ankeln till strax under knät (peroneus?, när jag springer. I början gick det över ganska fort efter att jag slutat springa men nu sitter det i längre.
Hej, Jag löptränar och har gjort det i ett par år, men efter ett längre pass nu på 15km fick jag ont i höger fot (ett område på utsidan, strax nedanför/framför fotknölen). Ingen smärta under eller bakom fotknölen.
Hej! Jag har löptränat i nästan tre veckor ca 5 km per gång. Den senaste veckan har jag fått ont i högra fotens utsida när jag springer. smärtan sitter under och runt om fotknölen. Bör jag uppsöka läkare?
Jag får ont på vänster sida av ryggen, strax under skulderbladets nederkant, när jag utför löpning i hög puls (över 80% av maxpuls). Smärtan är så påtaglig att jag inte kan ignorera den, utan måste slå av på takten.
Jag är 39år, löptränar 1 - 3 gånger i veckan under sommarhalvåret, alltid samma sträcka som är 5km. Jag har svårt att fylla mina lungor på ett tillfredsställande sätt. Märks mest vid träning (löpning) men även utanför träning.
Jag har de senaste 5 åren dragits med en synnerligen besvärlig skada som för åtta månader sedan diagnostiserades som piriformis syndrom.
Hej! Hoppas kunna få hjälp med mitt problem. Jag håller på med löpning på en relativt hög nivå och springer rätt mycket. Nu under den gångna hösten har det varit problematiskt.
Hej, Har problem med utsidan foten. Fick för 4 månader sedan ont i utsidan foten( ca 7 cm ner mot tårna i 45 graders vinkel från ankelknölen)när jag sprang. Gjorde ont i ett par timmar efter varje pass.
H
Hejsan.Jag har hållit på med orientering hela mitt liv, är nu 41 år.
H
Hej Jag sprang orientering på elitnivå till sena tonåren, skadade benen och sprang inget på åtta år men år nu igång igen sedan ett par år. Jag får plötsligs pulsdalar när jag springer. Pulsen sjunker 10 slag och stiger sen igen.
Jag har tränat löpning vår-sommar-höst och skidåkning vintertid i ca 3 år, i genomsnitt 2-3 ggr/veckan och springer vanligtvis cirka 1 mil, innan lopp något längre.
Jag blir 16 år detta året och jag har haft ont vid det nedersta revbenet på höger sida i ca 3 år. Smärtan kommer när jag springer i ett tag och jag behöver inte alltid bli särskillt trött innan jag får ont.
Hej Jag springer ca 2 ggr i veckan a 5-6 km. Ibland får jag ont i de nedre regionerna av ryggen. Fast ibland känns det ingenting. Jag märker mer om jag försöker springa fort.
Hej! Jag är en tjej i 30års åldern som tränar löpning mycket och långt. Deltar ibland i s.k ultralopp. Jag har en längre tid haft problem med ländryggen.
Hej! Jag undrar vad det är för skillnad på främre kronisk komparmentsyndrom och främre benhinneinflammation? Har båda skadorna att göra med att fascian är för trång för muskeln och syrebrist uppkommer? Går dem här skadorna att träna bort med t.ex.
Jag får ständigt problem med skoskav när jag börjar löpträna på våren. Framfor allt skaver det vid hälen på båda sidor men även vid lilltåns utsida.
Jag har sprungit senaste två åren i lätta löparträningsskor, har neutral löpsteg och är smal. Jag gillar verkligen mina lätta skor men undrar om det kan medföra skador i benen i längden.
Hej! Jag är 55 år gammal. Jag håller på med ultralöpning. Nyligen vid en läkarundersökning inför ett ökenlopp på 220 km, togs det ett EKG och det konstaterades att jag har högersidig skänkelblock.
Hej! Påverkas möjligheten till utövande av distanslöpning på elitnivå vid sköldkörtelsjukdomen hypotyreos? Är läkemedel som Levaxin dopningsklassat?
Jag har sedan ca 4 veckor veckor tillbaka en rätt kraftig vätskeansamling på knäskålen eller precis nedanför. Storlek som limefrukt. Jag har inte direkt ont när jag löptränar eller kör spinning, men det känns svampigt och ibland sticker det till.
Hej! Jag fick slemsäcksinflammation i hälen för ca 3 år sedan.Det tog lång tid att bli av med den.Den kommer tillbaka så fort jag anstränger mig lite.Jag har inte kunnat springa de 3 senaste åren.
Jag har ofta ont i höften och ljumsken på höger sida när jag springer. Jag har tidigare varit fotbollsspelare på div I-nivå men slutade for 10 år sedan pga för mycket skador.
Hej, Har återkommande problem med smärta i baksidan på vänster lår i samband med joggning. Smärtan kan komma en bit in i passet, typ efter ca 15 minuter. Smärtan kommer smygande och tilltar så mycket att passet i regel måste avbrytas.
Hej! För snart 5 år sedan opererade jag mitt vänstra knä och fick ett nytt korsband..
Fick i samband med löpträning i höstas en kraftig brännande smärta i vänster lårmuskels baksida, vilade ett par veckor från all träning.
Hej! Följer löpprogram för att klara Sthlm halvmarathon på 2 timmar. I lördags (förrgår) sprang jag veckans långpass på 14 km. När jag kommit halvvägs så kände jag att det började göra ont i vä häl vid nedslag, men jag fortsatte att springa.
Hej Jag är långdistanslöpare men har sen 2004 inte kunnat löpa hela linan ut eftersom jag får ont i höften (mer på höger än på vänster) när jag sprungit ett tag. Springer jag snabbt kommer det inom 4 km och långsamt efter ca 10 km.
Jag är 48 år och har sedan flera år märkt att jag några timmare efter ett träningspass (löpning eller MTB) får ont i knäna. Vill ogärna böja mig ner. Det känns som något gnider som inte borde gnida. Har även alltid mycket knaster i knäna.
Löptränar regelbundet. Jag löptränade 10 km i ganska lugnt tempo i söndags och hade på måndags morgon ont i låret. Cyklade sakta 7 km till jobbet och kände av låret mycket.
Vid löpning i ett hårdare tempo, men även vid ett långsamt tempo så får jag ont på vänster sida av magen, mellan naveln och ljumsken ungefär.
Hej! Jag spelar squash regelbundet 1 g/v och springer 1 g/v ... efter squashen på sista tiden har jag märkt att jag får väldigt ont i ländryggen - ibland strålar smärtan ut i låren.
Hej! Jag kan få vidriga smärtor i mina tår främst pek- till ringtå på höger fot. de känns nästan som att benen i tårna går av. Ibland kan det hjälpa att knäcka dem eller dra, men oftast inte. Vad kan detta vara?
Har löptränat mer och mer regelbundet under senare år. Under våren minst varannan dag, men har inte ökat distans mer än 5-10% från vecka till vecka.
Jag har joggat/sprungit i ca 3 år. Har inte blivit direkt snabbare utan har lunkat på i samma tempo (ca 30 min på 5 km). Springer 1-3 gånger per vecka 5-10 km per gång. Testade nu i slutet av aug.
Hej!
Hej, jag har sedan länge löptränat, senaste veckorna har jag fått ont i vristen, utvändiga fotknölen efter löpning. Jag känner av det under löpning men inte så farligt, men när jag stannat tar det bara några sekunder så börjar det mola och värka.
Hej, har kollat igenom alla frågor/svar utan att hitta något jag kan se som exakt motsvarar mitt problem.
Hej! Jag är en fjortonårig kille som håller på med friidrott, och har gjort det ett tag nu, men plötsligt på träningarna när jag löper och håller på med andra grenar som innehåller löpning så blir utsidan av mina vader alldeles stela.
När jag sprang Lidingöloppet 3 mil överbelastades senorna ovanför foten pga inbromsningar (köer och trångt i spåret). Jag fick en kraftig smärta och en svullnad ovanför foten som försvann på 3 dagar.
Hej Jag har ont på en punkt ca 6-7 cm under knäskålens nedre del och mitt på underbenet.(höger sida) Själva smärtpunkten är ca 1 cm i diameter. Smärtar mycket vid tryck. Har inga problem med att gå, sitta eller stå. Smärtan uppkommer vid löpning.
Förra veckan var jag ute och srang i ett makligt tempo. Under löpningen fick jag ont i utsidan av foten. Det kom plötsligt och utan att jag trampat snett eller liknande.
Hej! Jag har tränat löpning en tid, sprungit ganska långa sträckor. För drygt en månad sedan fick jag riktigt ont på utsidan av foten efter ganska intensiva träningspass.
Hej, för ca ett år sedan skadade jag mitt vänstra knä vid slalomåkning. Inget akut men efteråt uppkom stark smärta på utsidan av knät vid löpning och innan skidåkningen hade jag inga problem alls med knäna.
Hej, vid ett långpass för någon dryg vecka sedan fick jag efter 5km ont i utsidan knät. Det blev värre under passet och gjorde som allra mest ont när jag stannade och sedan precis när jag började jogga igen.
Hejsan Jag har, större delen av mitt liv (åtminstone sedan mellan/högstadiet) fått ont på höger sida innanför nedre revbenen vid ansträngning.
D
Som jag minns det tror jag att smärtan uppstod i maj 2012 efter en period då jag ökat både längd och intensitet i löpningen lite för snabbt.
Jag har fått smärtor på vänster sida av höften, på toppen av vänster lår som att det är höftböjaren eller tensorn som det kommer från. Har värk vid gång, varje fotisättning så smärtar det på samma punkt.
Hej Jag springer ultra och då ibland väldigt långa sträckor. Det har hänt flera gånger att jag fått något träningsvärkliknande under loppet gång.
Jag springer 3-4 mil i veckan och har under den senaste månaden haft problem med en ömmande hälsena. Jag känner ingen smärta när jag springer (annat än lite ömhet innan jag blivit varm), men dagen efter löpning känns hälsenan stel och öm vid tryck.
Jag började träna friidrott för snart 2 år sedan utan någon seriös träning innan, bara nån gång i veckan. Fick efter någon månad problem med underbenen vid löpning/hoppning/löpskolning, ja allt som ger en stöt i benen.
Hej Är medelålders med lång träningsbakgrund i många idrotter. Efter lång fotskada är jag numera väldigt stel i höger ländrygg/sida. I övrigt är jag rörlig o vältränad för min ålder.
Jag har sprungit från och till under ganska många år men aldrig haft några problem med skador eller liknande. Nu under hösten har jag börjat springa mer regelbunder (3 mil/veckan) efter en period av mer sporadisk löpning.
Hej, Jag har löptränat under flera år - senaste åren som motionär. Springer ca 6 mil/vecka. Under de senaste två veckorna har jag haft ont i höger benet. Dels vid nedre låret men främst "inuti" knät. Gör väldigt ont när jag skall sträcka ut benet.
Jag har en son som är 8-år och som har ett väldigt stelt löpsteg. Han springer på hälarna vilket gör att det dels ser väldigt hårt och stelt ut, dels att han inte riktigt har något driv i löpsteget.
Hej jag är 18 år och har tränat löpning i 6 år. De senaste månaderna har jag då och då känt att det börjat sticka mitt under foten när jag springer.
Hejsan! Jag har lyckats tappa känseln på lilltåns undersida under ett löppass. Jag sprang ner i trappor och gjorde en snabb vänstersväng, jag svängde med foten i marken och det drog/sträckte till.
Hej! Jag har löptränat till och från, mest "från" på senare tid pga problem i höger ben och fot.
Hej Jag ska springa tjejmilen och har tränat regelbundet det senaste året, cirka tre gånger i veckan under sommaren.
Jag var ute och sprang i början av maj och då fick jag plötsligt ont "under foten nära hälen" samt lite upp mot fotknölen (på utsidan). Dagen efter kunde jag inte stödja på benet.
Hej! För några månader sedan "small" det till vid vänster vrist. fick då diagnosen stressfraktur. kunde ej gå på ca två veckor skulle sluta att träna el mest simma.
Har fått veta att jag har stressfraktur ett par cm ovanför fotleden.Hade redan gått med det 6 veckor innan fick veta.Läkaren sa att jag behövde någon slags odentlig stöd för benen.Och att inte springa på tre månader.
Hejsan, Jag fick en stressfraktur i höger underben i Mars 2013. Detta bekräftades med MR. Just då var det vinter och jag gjorde knappt någon löpträning just då förutom ibland kortare sträckor på löpband. Springer mycket under vår sommar och höst.
För två år sedan drabbades jag av en stressfraktur i vänster vadben och tvingades till flera månaders vila. Är en man på 50 år som har löptränat ganska aktivt (på en amatörmässig nivå) under en 10-årsperiod.
För några månader sedan så ådrog jag mig en stressfraktur. Sedan början av oktober har jag vilat ifrån löpning helt. Jag har varit hos allmänläkare och även specialist på ortopedi.
Hej! Jag har i mitt på hö underben en diffus strålande smärta vid löpning eller om jag hoppar på hö trampdyna. Om jag trampar på hälen känns ingenting. Jag kan inte vid tryck längs hela högerbenet hitta någon punkt som känns mer.
Hejsan, Tack för en bra sida! Jag är löpare sedan 7år tillbaka, både träna och tävlar på en högre nivå. Det är så att jag sedan 1,5 år har problem med vänster vads muskel, den lilla muskeln på insidan, ner mot fästet av den.
Hej, fick i onsdags vad jag då trodde var typisk "håll" under en ganska hård löpträning. Jag var uppvärmd och fortsatte min träning då jag trodde att det skulle gå över.
Hej! Jag tror att jag sträckte baksida lår på min träning idag. Efter en kort uppvärmning skulle jag stretcha och gjorde detta lite hastigt så att det högg till i baksida lår. Genomförde passet ändå med lite smärta. Nu efteråt gör det ondare.
hej ! stukade foten i december. Svullnad och belastningssmärta uppstod .avstod från löpträning en period och har nu åkt skidor istället.Provade ånyo att springa igen denna vecka och får då ont.Hur skall jag gå vidare?avtså från löpning?
Hej, Jag stukade foten för 1,5 år sedan. Jag fick ont i underbenet efter jag satte igång med löpningen några månader efter stukningen och till slut kunde jag inte springa.
Jag stukade foten kraftigt för 9 månader sedan. Efter det har svullnaden inte gett sig o den tål inte mycket stående promenader o liknande svullnar mer o jag har värk varje natt.
Hej! Stukade vänsterfoten väldigt kraftigt i oktober. Hörde hur det krasade i foten när det hände och blev helt uppsvullen och blå på yttersidan och en blå punkt på högersidan av foten.
For ungefar tio ar sedan stukade jag foten ganska sa rejalt. Jag vidtog inga speciella atgarder da mer an att vila med foten i holage och linda den.
Hejsan, Jag har problem i vänster ben. Detta har jag haft till och från under flera månader. Det känns som problemet är en kombination av att både "löparknäsenan" IBT och quadriceps är "spända".
Hej! För snart 2 år sedan blev opererad för en inklämd nerv i (diskbråck), fick vänta 6månader trots att jag inte kunde "stå på tå" och inte gå ordentligt. Jag har kommit långt, springer och tränar nu med TSM inför marathon.
Hej, Jag har under över en månads tid haft problem med min vänstra vad. Det svider/bränner likt ett brännsår precis under Gastrocnemius, främst mot inre sidan av benet.
Hej! Sen ett par månader får jag svimningskänslor när jag springer. Det börjar efter ca 2 km och jag blir trött och stannar upp och då börjar jag se "stjärnor" och det svartnar för ögonen.
Hej Jag har börjat springa för första gången, det blir flera ggr i veckan. Jag har dock märkt att mina ben och fötter har börjat blir "ansträngda" även när jag inte springer.
Hej, har sedan 2år tillbaka ett svårdiagnostiserat problem med smärtor högt upp i höger insida lår/bäckenbotten, nära anus i något muskelfäste. Problemet kom smygande efter hård styrketräning i kombination med löpning.
Hej, Jag är en nysvuren löpare som har tampats med en överansträngning i Tibialis Posterior de senaste 5 veckorna och är lite fundersam över hur läkningen går till och hur man ska tolka muskelns signaler.
Hej, Jag är en kille i 25 års ålder som har mer eller mindre tränat hela mitt liv, dem sensta två åren har jag börjat med löpning.
Hej, Jag är kvinna, 41 år och började löpträna för drygt 3 år sedan. Har successivt ökat träningsmängd från att vara samma runda ca 7 km till en mix av distanspass, intervallpass och långpass.
Hej, Jag är löpare och har en stressfraktur i vänster underben. Efter drygt två måndares vila skulle jag nu vilja ha ett program för att komma tillbaka till löpningen.
Min 18 -åriga son är hockeyspelare och tränar väldigt mycket. Han tömmer tarmen innan löpträning eftersom han vet att han får ont i magen under löpningen. Efter löpträningen går han på toaletten 2-3 gånger och har väldigt ont i magen.
Hej! Jag springer mycket och har fått problem med mina fötter, främst vänsterfoten. Mortons syndrom, nedsjunkna fotvalv och uttrampade fettkuddar under framfoten. Det gör väldigt ont att springa långt och jag har varit till en fotspecialist.
Fråga ang vad: Haft problem i över ett år i vad/hälsena pga överansträngning/skada vid innebandyspel. Stretchat, tränat vaden, laserbehandling m.m hos sjukgymnast. Nu kan jag jogga lite, men det börjar fortfarande kännas efter ca 3 km.
Hej! För ungefär ett år sedan sprang jag på löpband för första gången i mitt liv. Under den perioden var jag väldigt tränad, sprang flera gånger i veckan, tränade spinning och cirkelträning flera gånger i veckan.
Hej, Håller på att träna för Stockholm Marathon och har fått en lättare blödning i vaden. Surfat runt lite och stött på begreppet 'gubbvad' (va, är bara 37 år!!).
Jag har råkat ut för en bristning i vä. vadmuskel,muskeln är inte helt av,det onda känns på vä. sida mitt på muskeln (där den är som tjockast).
hej ! Jag är en 29 årig tjej, 165 cm, 49 kg. Jag springer regelbundet, ca en mil fyra gånger i veckan och tränar även en del friskis & svettis gympa och styrka.
Min dotter är orienterare med stora vadproblem. Man kan enklast beskriva symtomen som dom vid kompartments. Hon är idag 18 år och problemen började för 3 år sedan.
hej! Jag började springa regelbundet för ett par år sedan. Vanligtvis sprang jag ca 5km 3-4 gånger i veckan. Det gick bra och gjorde inte ont fram tills ett par månader sen då jag blev förkyld och därför pausade all löpträning under några veckor.
Hej! Jag är en smal tjej som normalt måste få i sig rätt mycket mat för att inte minska i vikt. Jag har börjat tycka om löpning, men är orolig för att gå ner i vikt.
Jag är framfotalöpare och fick i samband med mitt senaste pass smärtor i min västra framfot.
Hej Har efter en längre tids löpning fått ont när jag kniper med tårna. Smärtan kommer i hålfoten och på ovansidan av foten. Jag löptränar mellan 4-8 ggr i veckan och har så gjort under 3 månader. Jag springer mellan 5k-25k per pass.
Hej, har börjat löpa kontinuerligt och efter att sprungit inomhus på löpbandet hela vintern så äntligen ut i vår solen. Dock efter ett par rundor på asfalt så fick jag smärta på insidan vänster vad. Och till följd av detta vätska i benet.
Hej ! Har alltid varit mycket aktiv, tränade och spelade fotboll ca 4-6 ggr i veckan. När karriären tog slut så började jag springa (har sprungit några maraton och halvmaraton).
32 år och löpare.Har besvär med en ömmande höftkamm vänster sida. Ingen utstrålning utan verkligen smärtar på en punkt längst upp/utsidan av höften. Känns lite som benhinneinflam. fast på höften.
Hej! Håller på med orientering på ganska hög nivå och har på senare tid fått ont i slutet av vadbenet, på utsidan, lite under knät. Nu kan jag knappt springa alls.
Hej, Jag håller på att löpträna inför Stockholm marathon. springer i snitt 5 mil i veckan just nu.
Hej! Jag får ont på insidan knät i höjd med leden när jag springer. Ömheten/smärtan kommer efter 30-40 min och sitter i hela passet och gör ont i 2-3 dagar efter passet. Är det en överbelastnings skada eller är det något allvarligare?
Jag har löptränat i några år och aldrig haft några porblem. Har efter graviditet börjat igen (försiktigt) men fått ont i knät, specifikt: nedanför knäskålen finns en grop och sen en benknöl och det är precis under denna knöl jga får ont.
Hej Jag är kvinna, 47 år och har joggat i några år nu. Efter att ha haft ont i vä knä i flera år så har jag lagt en hel vintersäsong på styrketräning och backträning och blivit helt bra i knäet.
Förra året råkade jag ut för någon slags överbelastning i vaden. Det efter att jag stretchat dåligt och tränat dåligt innan jag sprang GBG-varvet. Jag fick rehaba i 3-4 månader innan jag kände att skadan var helt, helt veck.
Hej! Jag har en rejäl övervikt som jag fokuserat jobbar med nu. Är 37 år och var fram tull för 12 år sedan ganska tränad. Nu till min fråga: jag längtar efter att springa igen. Men är otroligt rädd att jag förstör mina knän.

Ställ en fråga